Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 40 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
67% din masinile controlate in trafic au probleme

aglomeratie_urbana Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au verificat, de la inceputul anului, peste 66.000 de vehicule aflate in trafic si au constatat nereguli tehnice sau legate de acte la 67% dintre masini, majoritatea nerespectand standardele de securitate rutiera, potrivit datelor RAR furnizate Mediafax.

Jumatate dintre cele 41.000 de vehicule cu probleme nu respectau standardele de securitate, avand defectiuni la dispozitivele de iluminare si semnalizare, dotari lipsa sau sasiuri ori pneuri neconforme.

Totodata, aproape 3.500 de masini aveau defectiuni cu pericol iminent de accident, in timp ce 9.000 de vehicule depaseau normele de poluare.

Inspectorii au mai constatat nereguli privind inspectia tehnica periodica, documentele fiind expirate sau falsificate, precum si modificari neomologate sau aplicarea de folii sau tratamente pe parbriz si geamuri laterale.

RAR opreste in trafic masinile care prezinta indicii ca ar avea defectiuni care sa afecteze siguranta traficului.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog