Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 35 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Dacia Logan nu mai este scutita de taxa auto
Auto

dacia-logan-taxa-inmatriculare Taxa de prima inmatriculare se plateste de luni pentru toate autovehiculele, indiferent de capacitatea cilindrica si norma de poluare. Producatorul autohton

Automobile Dacia ar putea fi cel mai afectat de aceasta masura, scutirea temporara de taxa auto fiind adoptata in 2008 de guvernanti pentru a ajuta economia romaneasca.

Prelungirea de 45 de zile a perioadei de scutiri de la taxa de prima inmatriculare a autoturismelor cu norma de poluare Euro 4 si capacitate de pana in 2.000 de centimetri cubi, achizitionate pana la sfarsitul anului trecut, a expirat. Incepand de luni, 15 februarie, taxa auto se va plati pentru toate categoriile de autovehicule.

Derogarea a favorizat in special producatorul autohton de autovehicule de la Dacia Pitesti, reprezentantii Executivului precizand la data adoptarii masurii ca "se preocupa in luarea deciziilor care sa asigure pastrarea locurilor de munca in economia romaneasca, tinand cont ca la un loc de munca in industria constructoare sunt patru locuri de munca in industria furnizoare". Cei care vor achizitiona un autoturism nou Dacia, produs la Pitesti, vor mai avea de plata, pe langa costul masinii, taxa de prima inmatriculare, care variaza de la 363 euro pana la 774 euro, in functie de capacitatea cilindrica si emisia de noxe.

Reprezentantii Dacia spera insa ca impactul aplicarii taxei auto sa fie compensat prin Programul "Rabla" si prin acordarea unor facilitati cumparatorilor.

"Speram sa nu fie influente foarte mari asupra vanzarilor datorita aplicarii taxei auto. Va fi o compensare prin programul de innoire a parcului auto, datorita modificarilor aparute si care permit utilizarea la achizitionarea unui autorism nou de pana la trei bonuri valorice. In plus, cat se va putea, vom atrage noi cumparatori oferindu-le o perioada facilitatea de a nu plati taxa de prima inmatriculare. De asemenea, cred ca nu va mai exista un numar foarte mare de doritori de masini second hand, asa cum a fost anul trecut, cand s-a ajuns la un nivel dublu de inmatriculari de masini rulate in raport cu masinile noi", ne-a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.

La sfarsitul anului trecut, autoritatile romane au solicitat Comisiei Europene prelungirea cu sase luni a perioadei de scutire de taxare pentru acest tip de masini, insa oficialii de la Bruxelles nu au fost de acord, apreciind ca suspendarea taxei pentru anumite categorii de autovehicule este discriminatorie si urmareste protejarea industriei autohtone a masinilor noi. In urma unor negocieri intre Bucuresti si Bruxelles, reprezentantii CE au acceptat ca perioada in care acest tip de masini sa poata fi inscrise fara a se plati taxa auto sa se prelungeasca pentru inca 45 de zile, insa doar pentru proprietarii care le-au cumparat pana in ultima zi a anului trecut si nu au putut fi inscrise. Initial, scutirea de taxare a fost aplicata incepand cu data de 15 februarie 2008, masura fiind valabila pana la sfarsitul anului 2009. 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog