Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 70 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
General Motors: Mediul economic a devenit favorabil, Opel nu mai este de vanzare

GM_General_Motors Constructorul american General Motors (GM) a anuntat ca va pastra si va restructura Opel, divizia sa din Europa, in loc sa vanda pachetul majoritar companiei canadiene Magna si bancii rusesti Sberbank, transmite miercuri AP, potrivit Agerpres.

Comitetul de conducere al producatorului auto american a apreciat ca mediul economic a devenit acum mai favorabil, iar situatia GM s-a imbunatatit de cand s-a decis vanzarea diviziei Opel.

Fritz Henderson, directorul general al General Motors, a anuntat ca va fi prezentat in curand un plan de restructurare guvernului german. Ulrich Wilhelm, purtator de cuvant al executivului german, a declarat ca guvernul ''regreta decizia conducerii GM''.
''Germania se asteapta acum ca producatorul auto american sa intareasca Opel si sa achite creditul de 1,5 miliarde de euro acordat in acest an'', a adaugat Wilhelm.
Siegfried Wolf, co-director general al Magna, a afirmat ca firma sa va sprijini in continuare Opel si GM in viitor. La data de 29 mai, Magna si GM au ajuns la un acord de principiu cu privire la preluarea Opel de catre producatorul de componente austro-canadian.

Ulterior, au debutat negocierile cu membrii guvernului german, iar planul propus de Magna a fost aprobat de guvernul de la Berlin. Potrivit acestui plan, Magna ar fi pastrat in functiune cele patru uzine Opel din Germania precum si 25.000 de locuri de munca, urmand ca 2.600 sa fie suprimate. Magna urma sa detina 20 la suta din actiunile Opel, iar GM si Sberbank cate 35% fiecare, in timp ce salariatii Opel ar fi controlat restul de 10%.


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog