Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 74 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Inchirierea de masini – drepturi si obligatii ale consumatorului

Inchiriere-_de-masini-drepturi-si-obligatii-ale-consumatorului Daca sosesti in aeroport si te gandesti sa inchiriezi un autovehicul de la o firma de masini de inchiriat din Otopeni, este bine sa stii care iti sunt drepturile.

In primul rand, pornim de la pret, doarece partea financiara este prima care intereseaza, pretul pentru o rezervare trebuind sa includa toate taxele care nu pot fi evitate precum taxele locale, taxe de aeroport etc.

Trebuie verificat si daca eventualele dotari suplimentare si prin urmare, consturi suplimentare, cum ar fi un scaun pentru copil sau un GPS sunt indicate clar. Aceste amanunte nu trebuie sa induca clientul in eroare.

De asemenea este necesar sa se verifice impreuna cu un angajat al firmei eventualele defectiuni care ar putea fi prezente si semnalarea lor, pentru a nu fi puse  pe seama clientului. Acestea pot fi completate folosind o lista de control, sau daca nu este una pot fi scrise pe o foaie si rugat angajatul sa o semneze.

Masina poate fi inchiriata pe o perioada de pana la 26 de zile la unele companii, iar dupa aceasta perioada, este de preferat ca masina sa fie returnata in timpul programului pentru a putea fi verificata de un angajat si stfel sa fie notata starea vehiculului la primire.

Daca pe perioada inchirierii apare un defect la masina, este necesar sa se ia legatura cu compania care ofera masini de inchiriat din Otopeni sau din Bucuresti sau din orasul cu pricina, iar reparatiile sa fie executate la un service indicat de reprezentantii companiei. Este bine sa se pastreze o copie a tuturor documentelor semnate.

Desigur, nu trebuie sa pornim cu ideea ca cineva va incerca sa ne pacaleasca, dar este bine sa fim atenti la detalii si precauti. Aceasta prevedere o sa va fereasca mereu de incidente neplacute, cum ar fi cele amintite mai sus.

De asemnea exista si anumite obligatii. Soferul trebuie sa aiba cel putin varsta de 21 de ani, si sa posede un permis de conducere valabil, de cel putin un an. Clientul va fi responsabil financiar pentru daunele pe care le va produce autovehicului si pentru accidente, dar si pentru amenzile pe care le va incasa prin incalcarea regulilor de circulatie.

Nu trebuie sa mai spunem ca autovehiculul va trebui returnat in conditii bune si in timp util. Cu alte cuvinte nu trebuiesc depasite mai mult de trei ore de la data si ora de predare a masinii stabilite in contract. In caz contrar, se va considera ca masina a fost furata si va fi anuntata poilitia.

Alte prevederi din contractul semnat intre o astfel de firma cum ar fi cea de masini de inchiriat din Otopeni si client, se refera la faptul ca cel care inchiriaza masina nu trebuie sa incarce masina cu o greutate mai mare decat cea inscrisa in acte si nici nu trebuie sa transporte mai multe persoane decat este permis.

Nu trebuie folosita nici pentru a impinge, a tracta sau a remorca alta masina, nu trebuie folosita de altfel, nici in curse, competitii sau teste, iar soferul nu trebuie sa se afle sub influenta alcoolului, medicamentelor sau altor substante care il vor impiedica sa fie lucid. 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog