Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 68 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Soferii disciplinati vor plati polita RCA cu reducere

politie-rutiera Firmele de asigurare vor sa introduca, de la inceputul anului viitor, sistemul bonus-malus pentru polita auto obligatorie.Veste buna pentru soferii atentie! De anul viitor, asigurarea auto obligatorie (RCA) va fi platita in functie de evenimentele rutiere in care a fost sau nu implicat proprietarul masinii.

Altfel spus, de la 1 ianuarie va intra in vigoare, conform normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sistemul  bonus-malus RCA la nivel de piata (unic pentru toate societatile de asigurare). Sistemul de "pedeapsa-recompensa va lovi in portofelul fiecarui sofer care provoaca un accident si totodata ii va recompensa pe cei care au implinit un an fara evenimente rutiere cu daune.

O singura dauna duce la majorarea asigurarii cu 60%

"In consecinta, un asigurat persoana fizica (sau un utilizator persoana fizica al unui autovehicul comercializat in sistem leasing) va trebui sa primeasca aceeasi majorare (malus) sau reducere (bonus) a primelor de asigurare de baza, indiferent ce asigurator alege, ne-a declarat Radu Ionescu, directorul Biroului de Asigurare Auto Generali Asigurari.

El spune ca va conta foarte mult istoricul daunelor din ultimii doi ani, pentru ca, potrivit proiectului de norme actualmente in vigoare, o singura dauna produsa in perioada de asigurare precedenta va duce la o crestere a primei de a sigurare RCA cu 60%, indiferent de asiguratorul ales.

Romania ramasese in urma

Acest proiect era in lucru de cativa ani, mai ales ca Romania este printre ultimele tari din UE care nu are un astfel de sistem bonus-malus. Anul trecut, Norma 20/2008 preciza ca, din 2010, in tarifarea asigurarilor RCA se va introduce sistemul bonus-malus. Criteriile de aplicare vor fi stabilite de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Potrivit art. 22. din norma respectiva, tarifele de prima notificate CSA se publica pe site-ul fiecarui asigurator RCA si se afiseaza atat la sediul social, cat si la unitatile teritoriale ale asiguratorului.

Desi asiguratorii nu sunt siguri ca proiectul va ramane in picioare pana la inceputul anului, reprezentantii CSA ne-au asigurat ca in aceasta perioada se discuta cu companiile de asigurari pentru a se stabili penalizarile si bonusurile date. "In aceasta perioada se lucreaza la o configurare a actului, dar nu avem inca o varianta finala. In perioada urmatoare vom face publice deciziile luate, ne-au spus oficialii CSA.

Reprezentantii firmelor de asigurare au afirmat deja ca, anul viitor, polita va fi cu pana la 40% mai scumpa. Ei sustin ca de vina pentru aceasta este frecventa foarte ridicata a daunelor (cea mai mare din UE), precum si alinierea tarifelor la nivelul european.

 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog