Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 19 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Afaceri anonime de miliarde de dolari

Afaceri-siteuri-China Firmele din China fac afaceri de miliarde de dolari care, spre deosebire de alte companii de aceleasi marimi din lume, nimeni nu a auzit de ele.

Aceste firme nu au nevoie de renume, ele prefera sa ramana in anonimat. In China doar 20% din populatie are acces la internet deci oportunitatiile sunt imense.

Printre aceste firme se numnara:

Dianping

Site-urile Yelp, Groupon si Foursquare sunt grupate intr-o singura companie. Este infintata in anul 2003, Dianping.com solicita si cuprinde parerile clientilor despre restaurante, magazine si posibilitati de divertisment. Acest site are 42 milioane de utilizatori iar veniturile au crescut enorm intre 2010-2011, cu aproape 500%, ridicand valoarea companiei la peste 1 miliar de dolari.

 

Qunar

Acest site are aceeasi activitate ca Expedia sau Priceline, aici clientii pot cauta si cumpara sejururi de vacanta, bilete de tren, avion sau rezerva camere de hotel.

Baidu-cel mai importamt motor de cautare din China , a cumparat in anul 2010 participatia majoritara in Qunar pentru fabuloasa suma de 306 milioane de dolari. Acest domeniu de activitate este intr-o continua crestere avand in vedere faptul ca, in prezent, doar 8% dintre chinezi apeleaza la internet pentru astfel de servicii.

Tencent


Aceasta companie este a 2-a cea mai mare din domeniul inernetului chinez. La inceputuri activa ca un serviciu de chat numit QQ. In prezent are servicii asemanatoare Paypal- Tenpay, Twitter-Weibo precum si magazine online. Toate acetse au facut ca valoare de piata a acestei comapnii sa fie de 47 milioane de dolari.

Grupul Alibaba

Marele Yahoo a cumparat 40% din actiunile acestei companii iar in prezent valoare ei de piata este estimata la 35 milioane de dolari. Este o companie de e-commerce care nu este inca listata la bursa.

360buy.com

Este concurentul direct al Grupului Alibaba si doreste ca prin listarea la bursa americana sa obtina 4-5 miliarde de dolari, urmand sa fie cea mai mare oferta publica din istoria USA. In anul 2010 acest site a garantat venituri de peste 1,6 miliarde de dolari.


 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog