Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 7 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Banca austriaca Gutmann vine in Romania
Companii

banca-gutmann Bank Gutmann, institutie financiara austriaca specializata în servicii de private banking, îsi va deschide la începutul anului viitor un birou în Bucuresti, a declarat Ilinca von Derenthall, senior officer în cadrul bancii, citata de NewsIn.

"Pâna în prezent ne desfasuram activitatea în România prin pasaportare, acum vom deschide un birou, prin care vom oferi consultanta. Administrarea portofoliilor va fi facuta însa tot în Austria", a spus Ilinca von Derenthall, în cadrul seminarului EU-Cofile, organizat la Sinaia de BNR, Asociatia Bancilor (ARB) si Alpha Bank.

Ea a precizat ca reprezentanta asteapta avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe care l-ar putea primi în urmatoarele saptamâni, urmând sa demareze activitatea la începutul lui 2010. În primul an de activitate, Ilinca von Derenthall anticipeaza ca Bank Gutmann ar putea atrage câteva zeci de clienti.

"Daca reusim sa ajungem la 20-50 de clienti în primul an este mai mult decât bine. Nu urmarim un numar mare de clienti, deoarece nu ne-am mai putea concentra corespunzator pentru administrarea fiecarui portofoliu. Bank Gutmann are deja, în Austria, clienti români", a adaugat ea. Bank Gutmann este unul dintre principalii jucatori din piata austriaca de private banking, cu aproape 2.000 de clienti si active în administrare de aproape 10 miliarde euro. Banca are 180 de angajati.

Institutia financiara ofera servicii de consultanta si administrare de fonduri pentru fundatii, investitori institutionali si clienti privati cu venituri ridicate.

 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog