Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 9 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
CFR Calatori, pierderi de 117 milioane lei in 2009 PDF Imprimare Email
Companii

cfr calatori, greva , cocedieri
CFR Calatori a înregistrat în primul semestru al acestui an pierderi de 117 milioane lei, în timp ce traficul realizat de companie a scazut cu cu 13,1 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, anunta NewsIn, citând un comunicat al companiei.

În prima parte a anului 2009 au fost puse în circulatie zilnic peste 1500 de trenuri, politica adoptata de societate fiind aceea de a adapta capacitatea de transport la cerintele pietei în scopul mentinerii unui raport de cheltuieli/ venituri cât mai mic în contextul în care numarul de calatori/km s-a redus cu 11,4% fata de semestrul I 2008.

Compania sustine ca principalele cauze ale scaderii traficului de calatori au fost lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Bucuresti Nord – Constanta si Câmpina – Predeal, dar si efectle crizei economice.

De asemenea, CFR a avut mai putini clienti si datorita reorientarea publicului calator spre alt sistem de transport, în special cel auto, care are si cele mai mici tarife, desi compania nu a mai modificat tarifele din septembrie 2007 (inflatia în aceasta perioada fiind de 113,66%).

În plus, compania a investit în politica de continuitate a activitatii de transport feroviar public de calatori în conditii de siguranta a circulatiei cu 100,3% mai mult decât în primul semestru al anului precedent.

Desi s-au dispus masuri de reducere severa a cheltuielilor, economiile înregistrate la unele elemente de cheltuieli (reparatii material rulant, combustibili), nu au acoperit depasirile realizate la alte elemente (amortizarea mijloacelor fixe, cheltuielile cu personalul), se mai arata în comunicatul companiei.


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog