Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 17 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
CFR Calatori, pierderi de 117 milioane lei in 2009 PDF Imprimare Email
Companii

cfr calatori, greva , cocedieri
CFR Calatori a înregistrat în primul semestru al acestui an pierderi de 117 milioane lei, în timp ce traficul realizat de companie a scazut cu cu 13,1 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, anunta NewsIn, citând un comunicat al companiei.

În prima parte a anului 2009 au fost puse în circulatie zilnic peste 1500 de trenuri, politica adoptata de societate fiind aceea de a adapta capacitatea de transport la cerintele pietei în scopul mentinerii unui raport de cheltuieli/ venituri cât mai mic în contextul în care numarul de calatori/km s-a redus cu 11,4% fata de semestrul I 2008.

Compania sustine ca principalele cauze ale scaderii traficului de calatori au fost lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Bucuresti Nord – Constanta si Câmpina – Predeal, dar si efectle crizei economice.

De asemenea, CFR a avut mai putini clienti si datorita reorientarea publicului calator spre alt sistem de transport, în special cel auto, care are si cele mai mici tarife, desi compania nu a mai modificat tarifele din septembrie 2007 (inflatia în aceasta perioada fiind de 113,66%).

În plus, compania a investit în politica de continuitate a activitatii de transport feroviar public de calatori în conditii de siguranta a circulatiei cu 100,3% mai mult decât în primul semestru al anului precedent.

Desi s-au dispus masuri de reducere severa a cheltuielilor, economiile înregistrate la unele elemente de cheltuieli (reparatii material rulant, combustibili), nu au acoperit depasirile realizate la alte elemente (amortizarea mijloacelor fixe, cheltuielile cu personalul), se mai arata în comunicatul companiei.


 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog