Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 56 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Pantofii "Leonardo" merg spre faliment

Leonardo Retailerul roman de incaltaminte a intrat in reorganizare judiciara din cauza unor datorii de 100 de milioane de euro catre furnizori, banci si salariati.

Retailerul roman de incaltaminte Leonardo va intra in reorganizare judiciara, din cauza reducerii vanzarilor cu 25% in acest an. Pentru aceasta, compania a apelat la Casa de Insolventa Transilvania.

Florin Panea, actionarul majoritar al lantului de magazine, a declarat ca Leonardo isi continua activitatea in mod normal si isi va onora toate obligatiile fata de creditori. "Ne dorim sa mentinem bunele relatii cu bancile care ne-au creditat, precum si cu furnizorii, cu care vom colabora in continuare, a spus Panea.

Prabusirea retailerului Leonardo nu este singura insa, mai multe firme urmand sa intre in insolventa in urmatoarea perioada. "Se confrunta acum cu mari greutati firmele care s-au dezvoltat mult in perioada 2004-2007 si au apelat la credite pe care nu le mai pot plati, pe fondul scaderii cererii. In cazul retailerilor, o Recent, au mai intrat in insolventa retaileri din domeniul alimentar - cum este Spar, de materiale de constructii - Direct si electrocasnice - Daniel Expert.

Legea prevede ca, in baza unui plan de reorganizare, debitorul va continua activitatea sub supravegherea  unui administrator, pana cand judecatorul va dispune intrarea companiei in faliment. Reprezentantii Casei de Insolventa sustin ca Leonardo are acum datorii de pana la 100 de milioane de euro - circa 70% dintre acestea sunt catre furnizori, pentru stocurile de marfa de Sarbatori, iar restul catre stat, banci si salariati.

Debitorul sau administratorul sunt obligati sa prezinte judecatorului sindic, trimestrial, rapoarte asupra situatiei financiare a companiei, documentatiile fiind transmise si creditorilor. Furnizorii de electricitate, gaze naturale sau apa nu au dreptul, in perioada de reorganizare, sa sisteze serviciile. Leonardo a inchis in acest an 30 de magazine neprofitabile si a concediat 600 de angajati in urma restructurarii.

Reteaua cuprindea, la finele anului 2008, peste 200 de magazine in principalele zone urbane din Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova si avea peste 3.000 angajati. Leonardo Romania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 500 milioane de lei, iar grupul Leonardo a atins vanzari de 600 milioane de lei.

In contextul reducerii vanzarilor, corelata cu cresterea dificultatii de a obtine finantare suplimentara, datoriile au devenit dificil de acoperit, iar retailerul a inceput un proces de restructurare.

 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog