Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 16 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Romania poate acorda ajutoare de stat companiilor afectate de criza
Companii

ajutor-de-stat-firme Comisia Europeana a autorizat, ieri, un program de ajutor propus de Romania pentru sustinerea companiilor afectate de criza cu pana la 500.000 de euro.

Programul, valabil pana la 31 decembrie 2010, are rolul sa ofere sprijin firmelor care se confrunta cu dificultati financiare ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare din cauza crizei economice, se arata intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.

Schema indeplineste conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat cu rol de sustinere a accesului la finantare in perioada crizei financiare si economice, adoptat de Comisie, intrucat este limitat in timp, respecta pragurile relevante si este destinata numai companiilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008. Ajutorul maxim care poate fi acordat unei companii este de 500.000 de euro. "Programul de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care se confrunta companiile din Romania, fara o distorsionare semnificativa a pietei. In urma colaborarii excelente cu autoritatile din Romania, Comisia a putut aproba rapid schema", a declarat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog