Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 27 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Impozitul minim, generator de somaj si falimente

impozit_minim_forfetar Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a zeci de mii de someri, in urma inchiderii a 26. 000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Potrivit unei evaluari a Comisiei Nationale de Prognoza, din cele 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea pana in luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active.

Din cele 26.000 de firme, aproape 60.000 de salariati si-au pierdut locul de munca. Confom calculelor realizate, s-a inregistrat o pierdere de 300 de milioane de lei in urma inchiderii acestor firme din neincasarea impozitelor la bugetul de stat. Se pare ca impozitul forfetar va crea o si mai mare evaziune fiscala.
In acest context, reprezentantii CNIPMMR, considera inoportuna desfiintarea Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, din cadrul cabinetului propus de premierul desemnat, Lucian Croitoru. Potrivit propunerii lui Croitoru, Ministerul IMM-urilor a fost inclus in cadrul Ministerului Economiei.

"Domeniul IMM-urilor are o importanta foarte mare si este cel mai afectat de efectele crizei financiare si economice. Prin desfiintarea ministerului nu se va rezolva problema miilor de firme care s-au inchis in primele noua luni ale anului, ci printr-un minister puternic, cu resurse mai multe.

Este o greseala strategica si am trimis scrisoare domnului Croitoru si partidelor politice pentru rezolvarea acestei situatii", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
Reprezentantii patronatelor se vor intalni, maine, cu delegatia Fondului Monetar International, care se afla in Romania pentru a doua evaluare a acordului stand-by, careia ii va cere, printre altele, eliminarea impozitului minim, mentinerea actualului nivel al fiscalitatii si directionarea banilor din imprumut spre investitii si nu spre salariile bugetarilor.

Vor urma si alte valuri de concedieri colective

In Romania vor mai urma cel putin doi ani de concedieri colective, iar punctul culminant va fi la mijlocul anului 2010, potrivit expertilor in consultanta juridica. Codul muncii este foarte rigid si nu raspunde necesitatilor actuale ale companiilor in privinta concedierilor colective, considera specialistii in dreptul muncii.

In anumite situatii, procedura de reorganizare ofera "portita legala" care faciliteaza aplicarea acestor masuri. Pana ne vom reveni si vom ajunge la nivelul tarilor din Vest, vom mai avea de luptat cu aceste proceduri. In cazul in care se deschide procedura de reorganizare a societatii, concedierile colective se pot efectua fara indeplinirea procedurilor prealabile, indiferent de momentul in care se dispun si nu se mai tine cont de niciun fel de criteriu in ceea ce priveste aceasta concediere.

Procedurile complexe din cadrul concedierilor colective par un examen greu de trecut pentru angajatorii romani. O situatie dificila pentru angajator apare atunci cand acesta este nevoit sa efectueze concedieri colective intr-o perioada in care deruleaza negocieri pe marginea contractului colectiv de munca, intrucat legea interzice acest lucru.


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog