Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 41 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Proiecte cu panouri solare in judetul Prahova

panourisolareprahova Pe data de 31 mai, a avut loc in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Prahova, inaugurarea a doua proiecte cu energie regenerabila in judetul Prahova.

Primul plan va fi implementat în Comuna Valea Calugareasca, sat Dârvari , în tinut batalului de fosfogips aflat la circa 3 km de fostul Combinat Chimic Romfosfochim.

Acest prim proiect se refera la ecologizarea si modelarea suprafetei pentru a asigura o mai buna scurgere a apelor pluviale .

Deasemenea se are în vedere amplasarea unor panouri solare care sa genereze puteri electrice în microgram 180 -320 Wp; acestea vor fi fixate pe o platforma metalica prefabricata, proiectata special pentru instalatii fotovoltaice.

Aceste panouri fotovoltaice vor fi legate la reteua nationala de curent electric. Pentru acest proiect a fost alocata o suprafata de circa 286 de mii de metri patrati.

Lansarea acestui plan va duce la ecologizarea zonei prin închiderea unui loc contaminat si producerea deenergie regenerabila.

Cel de al doilea proiect tine tot de obtinerea de energie verde si se va dsfasura in parcul industrial Ploiesti West Parc. Acesta se numara printre cele mai mari proiecte cu panouri fotovoltaice din tara, iar in stadiu de functionare va produce o capacitate de 5.5 MW.

Aceste panouri solare vor fii instalate pe acoperisurile cladirilor aflate in parcul industrial, pe o suprafata totala de 13 hectare.

Proiectul a fost demarat în luna februarie de catre grupul belgian Alinso Group, urmând sa fie finalizat la sfârsitul lunii iunie 2012.Vor fi amplasate 22.000 de panouri fotovoltaice, investitia ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro.

 


 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog