Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 87 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Reducerea posturilor demnitarilor, economii de 2,6 milioane de euro

primarie-1 Diminuarea cu 20% a personalului de la cabintele demnitarilor presupune reducerea a 400 de posturi si economii de peste 11 milioane de lei anual (reprezentând circa 2,6 milioane euro), iar masura a fost luata printr-o Ordonanta de Urgenta, dupa ce Guvernul aprobase un proiect de Lege cu aceeasi tema, în luna iulie.

"La 20%, putem discuta de aproximativ 400 de persoane în total. 400 de persoane ori salariul mediu în sistemul public - în jur de 2.300 de lei cît este câstigul salarial brut", a declarat marti ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Personalul din cabinetele demnitarilor va fi redus cu 20%, a anuntat astazi premierul Emil Boc, care a precizat ca masura se aplica atât la cabinetul premierului cât si la cabinetele sefilor de agentii si ale alesilor locali.

Potrivit ministrului Finantelor, Guvernul vrea sa dea un semnal privind reducerea cheltuielilor cu functionarea statului. "La nivelul unei economii nationale, picatura cu picatura se face lac.

Functionarii si demnitarii pot functiona cu 20% mai putine persoane. Din 16 persoane, câte erau înainte la nivelul unui ministru, nu cred ca se întâmpla absolut nimic daca vor avea cu 3-4 persoane mai putin. Astazi beneficiem de internet, avem instrumente, trebuie doar sa ne organizam", a spus el.


Sursa: Business.Rol.Ro


 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog