Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 28 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Reducerea posturilor demnitarilor, economii de 2,6 milioane de euro

primarie-1 Diminuarea cu 20% a personalului de la cabintele demnitarilor presupune reducerea a 400 de posturi si economii de peste 11 milioane de lei anual (reprezentând circa 2,6 milioane euro), iar masura a fost luata printr-o Ordonanta de Urgenta, dupa ce Guvernul aprobase un proiect de Lege cu aceeasi tema, în luna iulie.

"La 20%, putem discuta de aproximativ 400 de persoane în total. 400 de persoane ori salariul mediu în sistemul public - în jur de 2.300 de lei cît este câstigul salarial brut", a declarat marti ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Personalul din cabinetele demnitarilor va fi redus cu 20%, a anuntat astazi premierul Emil Boc, care a precizat ca masura se aplica atât la cabinetul premierului cât si la cabinetele sefilor de agentii si ale alesilor locali.

Potrivit ministrului Finantelor, Guvernul vrea sa dea un semnal privind reducerea cheltuielilor cu functionarea statului. "La nivelul unei economii nationale, picatura cu picatura se face lac.

Functionarii si demnitarii pot functiona cu 20% mai putine persoane. Din 16 persoane, câte erau înainte la nivelul unui ministru, nu cred ca se întâmpla absolut nimic daca vor avea cu 3-4 persoane mai putin. Astazi beneficiem de internet, avem instrumente, trebuie doar sa ne organizam", a spus el.


Sursa: Business.Rol.Ro


 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog