Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 88 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Rezervele de petrol si gaze ale Romaniei vor fi epuizate in 15 ani

resurse_rezerve_romania Rezervele Romaniei de titei vor fi epuizate in 14 ani, cele de gaze naturale in 15 ani, in timp de rezervele de carbune pe baza exploatarilor existente se vor termina in circa 32 de ani, a declarat, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti, cu ocazia unui forum energetic, noteaza Agerpres.

Romania are la ora actuala rezerve de 755 milioane tone huila, 1,49 miliarde tone lignit si 74 milioane tone titei. Potrivit ANRM, in ceea ce priveste titeiul, productia va scadea in urmatorii ani cu circa 2,4% pe an, iar la gaze naturale productia va scadea cu 2-5% pe an. '
'In ceea ce priveste reactoarele 1 si 2 ale Centralei de la Cernavoda, aceasta va asigura necesarul de energie pana in 2017'', a spus Patruti. Totodata, acesta a anuntat ca ANRM va scoate la licitatie, incepand din decembrie, circa 30 de perimetre de explorare cu o lungime de 30.000 de km patrati de petrol si gaze.
Romania are o istorie de 150 de ani in exploatarea titeiului si de 100 de ani de exploatarea gazelor naturale, iar mixul energetic al tarii este format 40% din carbune, 19% din gaze naturale, 29% energie hidro, 9% nuclear si 3% petrol.

 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog