Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 80 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Romania, pe locul 129 din 133 la calitatea drumurilor PDF Imprimare Email
Economie

drumuri
Desi au trecut 20 de ani de la caderea comunismului, Romania tot o tara codasa a ramas.
Avem drumuri proaste, banul public nu este cheltuit eficient, iar transparenta deciziilor guvernamentale lasa de dorit.
O arata si un studiu al Forumului Economic Mondial, care a realizat un clasament pe baza performantelor a 133 de tari, transmite RealitateaTV.
Toata reteaua de autostrazi a ramas numai pe hartie, iar calitatea drumurilor existente a dus Romania pe locul 129 in lume la acest capitol, din 133. Doar patru tari au drumuri mai proaste decat noi, si anume: Paraguai, Timorul de Est, Bosnia si Mongolia.
La capitolul transparenta deciziilor guvernamentale suntem pe locul 128 din 133. Legat de acest domeniu, din punctul de vedere al onestitatii criteriilor pe baza carora autoritatile iau decizii ne aflam pe locul 117.
La eficienta cheltuirii banului public, Romania se afla pe locul 112. Nivelul taxarii are un impact extrem de negativ asupra mediului de afaceri, fapt care ne claseaza pe locul 122 din 133 de tari.
Pe un loc mai bun, 22 ne aflam la capitolul timpul necesar infiintarii unei firme, adica 10 zile. In clasamentul general intocmit de analistii de la Forumul Economic Mondial, Romania se afla pe locul 64 din 133.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog