Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 29 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Romania, pe locul 129 din 133 la calitatea drumurilor PDF Imprimare Email
Economie

drumuri
Desi au trecut 20 de ani de la caderea comunismului, Romania tot o tara codasa a ramas.
Avem drumuri proaste, banul public nu este cheltuit eficient, iar transparenta deciziilor guvernamentale lasa de dorit.
O arata si un studiu al Forumului Economic Mondial, care a realizat un clasament pe baza performantelor a 133 de tari, transmite RealitateaTV.
Toata reteaua de autostrazi a ramas numai pe hartie, iar calitatea drumurilor existente a dus Romania pe locul 129 in lume la acest capitol, din 133. Doar patru tari au drumuri mai proaste decat noi, si anume: Paraguai, Timorul de Est, Bosnia si Mongolia.
La capitolul transparenta deciziilor guvernamentale suntem pe locul 128 din 133. Legat de acest domeniu, din punctul de vedere al onestitatii criteriilor pe baza carora autoritatile iau decizii ne aflam pe locul 117.
La eficienta cheltuirii banului public, Romania se afla pe locul 112. Nivelul taxarii are un impact extrem de negativ asupra mediului de afaceri, fapt care ne claseaza pe locul 122 din 133 de tari.
Pe un loc mai bun, 22 ne aflam la capitolul timpul necesar infiintarii unei firme, adica 10 zile. In clasamentul general intocmit de analistii de la Forumul Economic Mondial, Romania se afla pe locul 64 din 133.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog