Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 67 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Economia germana va reveni la nivelul din 2008 peste doi ani

economia_germaniei1 Economia germana, cea mai mare din Europa, va avea nevoie de cel putin doi ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea crizei financiare globale, a declarat recent noul ministru german al Economiei, Rainer Br derle (foto), informeaza AFP.

Datele statistice publicate zilele trecute arata ca economia germana este pe cale sa-si revina dupa cea mai grava recesiune din ultimele sase decenii, insa Br derle a avertizat ca se asteapta in continuare la dificultati. "2010 nu va fi un an usor. Ma tem ca numarul de someri va creste semnificativ", a declarat Rainer Br derle, intr-un interviu acordat publicatiei "Bild am Sonntag".

"Pentru a reveni la nivelul din 2008 vom avea nevoie de cel putin doi ani", a apreciat Br derle. Potrivit cifrelor oficiale, in trimestrul al treilea al acestui an Produsul Intern Brut al Germaniei a inregistrat o crestere de 0,7 procente, dupa o expansiune de 0,4 procente in trimestrul al doilea. Guvernul de la Berlin se astepata ca in 2010 economia germana sa inregistreze o crestere de 1,2 procente, dupa o contractie record de cinci procente in 2009, pe masura ce criza globala a afectat cerea pentru bunuri "made in Germany".
In plus, un raport al unui influent grup de economisti avanseaza cifre si mai optimiste, prognozand o crestere economica de 1,6 procente in 2010.
Referindu-se la subiectul constructorului auto Opel, ministrul german al Economiei a reiterat pozitia guvernului de la Berlin conform caruia grupul american General Motors trebuie sa plateasca costurile restructurarii diviziei sale europene Opel, dupa ce GM a revenit asupra deciziei de a vinde Opel unui ofertant preferat de guvernul german. "Este sarcina firmei-mama, GM, de a rezolva problemele subsidiarei Opel", a declarat Rainer Br derle, adaugand insa ca daca autoritatile regionale vor sa ajute Opel este decizia lor.

Guvernul de la Berlin a oferit deja un credit punte de 1,5 miliarde de euro pentru a mentine Opel pe linia de plutire, insa cancelarul Angela Merkel a spus foarte clar ca banii vor trebui returnati.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog