Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Economia SUA a iesit din recesiune : PIB-ul a crescut cu 3,5%

economia_sua

Economia Statelor Unite a inregistrat in al treilea trimestru o crestere de 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste asteptari, dupa patru trimestre la rand de contractie, arata datele publicate joi de Departamentul Comertului, citate de AFP, potrivit NewsIn.

Media estimarilor economistilor era de 3,2%. Este cel mai inalt ritm de crestere dupa trimestrul al treilea din 2007, insa datele publicate joi reprezinta doar primele estimari si ar putea fi revizuite, pe baza unor date complete.

Revenirea economica din al treilea trimestru a fost alimentata de consumul populatiei din SUA, care a urcat cu 3,4% fata de trimestrul precedent si a contribuit cu 2,36 puncte procentuale la rata de crestere.

De asemenea, investitiile au avansat cu 11,5%, cel mai inalt ritm de crestere din 2005, dupa sapte trimestre la rand de declin. Investitiile populatiei in locuinte au inregistrat un salt spectaculos, de 23,4%m dupa trei ani si jumatate de scadere. In schimb, investitiile companiilor au revenit intr-un ritm mai modest, de doat 2,3%.
Temperarea tendintei de reducere a stocurilor - inregistrate oficial drept investitii - a contribuit de asemenea la cresterea PIB.

Un alt factor important care a contribuit la cresterea economica din trimestrul III a provenit din investitiile publice, cu un aport de 0,48 puncte procentuale la avansul PIB. In schimb, comertul exterior a avut o contributie negativa, in conditiile in care importurile au progresat mai rapid decat exporturile.

De acum, factorii de deficitul bugetar al SUA, de circa 10% din PIB in anul fiscal tocmai incheiat, limiteaza optiunile administratiei Obama. Economia americana s-a contractat cu 3,8% in perioada iunie 2008-iunie 2009, cea mai slaba performanta din ultimii 70 de ani.


 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog