Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 12 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
FMI extinde facilitatea de creditare anticriza cu 20%

fmi-imprumut Cei 26 de membri actuali ai facilitatii New Arrangements to Borrow (NAB) a Fondului Monetar International (FMI) au decis majorarea acordurilor de creditare de la 500 miliarde dolari la 600 miliarde dolari, precum si cooptarea de noi participanti potrivit unui comunicat al Fondului, conform NewsIn.

La reuniunea cu 13 potentiali noi membri ai NAB, acestia au mai decis sa ofere o flexibilitate mai mare programului si sa stabileasca unele criterii standard prin care participantii pot acorda fonduri suplimentare FMI.

"Acest acord privind extinderea NAB marcheaza un moment important pentru FMI, care va îmbunatati eficienta institutiei în lupta împotriva crizei si va consolida arhitectura sistemului financiar international", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat în comunicatul FMI.
NAB este o facilitate de creditare între FMI si un grup de membri si institutii de oferire a unor resurse suplimentare FMI când este nevoie de ele, pentru a preveni sau a face fata unei destabilizari a sistemului monetar international, precum si pentru a rezolva o situatie exceptionala care poate ameninta stabilitatea acestui sistem.

De altfel, socul recent cu care s-a confruntat economia mondiala a dus la o crestere accentuata a cererii de finantare a FMI.

Pentru ca FMI sa dispuna de suficiente resurse, liderii G20 si-au reconfirmat în septembrie angajamentul de a tripla resursele oferite FMI, de la nivelul anterior crizei, de circa 250 miliarde dolari si sa-i puna la dispozitie pâna la 500 miliarde dolari.

Consiliul de administratie al FMI va trebui sa aprobe formal în urmatoarele saptamâni acest acord de extindere a NAB.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog