Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 7 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Guvernul spaniol ar putea majora taxele in 2010

spaniaguvern Guvernul spaniol a anuntat sambata detaliile proiectului de buget pe 2010, inclusiv majorarea taxelor si posibile reduceri ale cheltuielilor, transmite AP.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a precizat ca va majora ponderea impozitelor in PIB cu 1,5 puncte procentuale, echivalentul a aproximativ 15 miliarde de euro (22 miliarde de dolari).

Presa locala din Spania sustine ca guvernul vrea sa creasca rata TVA, de la 16 la suta in prezent, considerata redusa dupa standardele europene. Angajatii cu salarii mari vor fi cei mai afectati de povara taxelor ridicate, a explicat Zapatero, desi a dat asigurari ca impozitul pe venit nu va fi majorat.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a avertizat recent ca tara sa s-ar putea confrunta cu o perioada prelungita de dificultati economice, chiar si dupa o eventuala iesire din recesiune.
Exista semne ca cea mai grea perioada de recesiune a Spaniei s-a incheiat dar o rata ridicata a somajului si o incetinire a afacerilor vor prelungi recesiunea, a afirmat seful guvernului spaniol.

In prezent rata somajului in Spania este de 17,9 la suta, cea mai ridicata din Uniunea Europeana. Economia Spaniei, care altadata inregistra o crestere sustinuta, s-a contractat cu 1,1 la suta in trimestrul doi, comparativ cu primul trimestru.

Declinul anual al economiei Spaniei este cel mai semnificativ din 1970.
Comparativ cu trimestrul doi din 2008, economia Spaniei s-a contractat in perioada aprilie-iunie 2009 cu 4,2 la suta. Spania nu a iesit inca din criza economica, spre deosebire de Germania si Franta, care au anuntat, recent, ca au iesit din recesiune, inregistrand o crestere de 0,3 la suta in trimestrul doi din 2009.

Spania, odata cu o economie care avea cel mai ridicat ritm de crestere din zona euro, sufera, in prezent, cea mai grava incetinire economica dupa ce criza financiara mondiala a inrautatit in special situatia de pe piata imobiliara.

Preluare: Business.rol.ro


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog