Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 97 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Letonia ar putea renunta la programele Microsoft pentru a economisi bani

anti_microsoft Letonia, afectata grav de criza economica, intentioneaza sa înlocuiasca programele platite, produse de compania americana Microsoft, cu unele gratuite, a anuntat Guvernul, citat de NewsIn.

Rezolutia, semnata recent de premier, vizeaza gasirea unei "oportunitati" - financiare si legale - ca statul sa treaca "partial sau total" la folosirea unor sisteme de operare sau programe "care nu sunt produse de Microsoft Corporation".

Propunerea premierului a provocat nemultumirea Asociatiei letone pentru tehnologie informatica si comunicatii, care reprezinta companiile din sector.

"Statul nu ar trebui sa înceapa sa lupte împotriva Microsoft Corporation sau împotriva unei alte societati, pentru a creste competitivitatea administratiei guvernamentale", a declarat asociatia într-o scrisoare deschisa.

 

Letonia (2,3 milioane de locuitori), care a aderat la UE în 2004, a avut pâna în 2007 o rata de crestere economica de peste 10%. Dar economia sa s-a prabusit anul trecut, din cauza inflatiei si a crizei mondiale si va înregistra, potrivit celor mai recente previziuni, cea mai puternica recesiune din UE în 2009,  cu o scadere cu 18% a PIB-ului.

Sursa : Business .rol.ro


 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog