Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 96 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Sindicatele din Grecia protesteaza fata de austeritatea bugetara
Extern

sindicate Sindicatele din Grecia apropiate partidului comunist si stangii radicale au organizat ieri o greva generala, dupa anuntul guvernului cu privire la planul de redresare ce urmeaza sa puna capat unor numeroase avantaje ale salariatilor si functionarilor.

Frontul de lupta sindical (PAME), apropiat partidului comunist (KKE), si adunarea stangii radicale SYRIZA au chemat la o greva generala in intreaga tara contra masurilor de austeritate ale guvernului socialist. Peste 60 de adunari ale grevistilor s-au organizat in principalele orase ale tarii pentru a marca ceea ce pare a fi un prim test pentru socialistii la putere incepand de la 4 octombrie si confruntati cu o criza financiara fara precedent, noteaza AFP.

Sindicatele independente din educatia secundara (OLME) si puternica Uniune a jurnalistilor din Atena (ESYEA) s-au alaturat miscarii de protest. Tara va fi lipsita de jurnale televizate sau radiofonice, de ziare nationale, in timp ce serviciile agentiei de presa nationale ANA vor fi suspendate.

"Noile masuri anuntate de guvern in numele luptei contra crizei vizeaza sa bulverseze in intregime castigurile sociale", afirma ESYEA intr-un comunicat.
Cele doua mari confederatii sindicale, GSEE (600.000 de membri) pentru sectorul privat si Adedy (200.000) pentru functia publica, ambele conduse de socialisti, nu au vrut pentru moment sa se asocieze miscarii. "Stiu ca vor fi reactii, dar noi dispunem de o larga majoritate si majoritatea poporului sprijina masurile noastre voi duce pana la capat reformele", a afirmat marti primul ministru Giorgos Papandreou, la BBC.

Sub presiunea pietelor si partenerilor sai europeni, Papandreou a anuntat la inceputul saptamanii un prim pachet de masuri, impunand o cura de austeritate la functia publica, mai ales o reducere de 10 la suta a cheltuielilor, o inghetare a salariilor de baza ce depasesc 2.000 de euro si sistarea angajarilor de salariati in 2010.
Ministrul german al Finantelor Wolfgang Schauble a declarat miercuri ca este "foarte ingrijorat" fata de situatia financiara a Greciei, cu al carei ministru al Finantelor el s-a intalnit la inceputul saptamanii.

"Ministrul Finantelor grec (Giorgos Papakonstantinou) stie foarte bine () ca nu exista alternativa la o stricta consolidare bugetara", a afirmat Schauble, care a amintit "greseli de neiertat" facute in trecut de guvernul elen. "Intotdeauna populatia este cea care plateste pretul" unor politici bugetare nechibzuite, a adaugat el.

"Pentru moment, partenerii sociali s-au aratat foarte impaciuitori, dar deindata ce ei vor simti un adevarat impact al masurilor, acest lucru risca sa se schimbe. Intrucat o diminuare de 10 la suta a costului functiei publice va cere reduceri importante in salarii sau in efective", a subliniat, citat de AFP, un responsabil al bancii europene, sub acoperirea anonimatului.

BestKids.ro - Jocuri si Jucarii Bebelusi

 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog