Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 57 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Sindicatele din Grecia protesteaza fata de austeritatea bugetara
Extern

sindicate Sindicatele din Grecia apropiate partidului comunist si stangii radicale au organizat ieri o greva generala, dupa anuntul guvernului cu privire la planul de redresare ce urmeaza sa puna capat unor numeroase avantaje ale salariatilor si functionarilor.

Frontul de lupta sindical (PAME), apropiat partidului comunist (KKE), si adunarea stangii radicale SYRIZA au chemat la o greva generala in intreaga tara contra masurilor de austeritate ale guvernului socialist. Peste 60 de adunari ale grevistilor s-au organizat in principalele orase ale tarii pentru a marca ceea ce pare a fi un prim test pentru socialistii la putere incepand de la 4 octombrie si confruntati cu o criza financiara fara precedent, noteaza AFP.

Sindicatele independente din educatia secundara (OLME) si puternica Uniune a jurnalistilor din Atena (ESYEA) s-au alaturat miscarii de protest. Tara va fi lipsita de jurnale televizate sau radiofonice, de ziare nationale, in timp ce serviciile agentiei de presa nationale ANA vor fi suspendate.

"Noile masuri anuntate de guvern in numele luptei contra crizei vizeaza sa bulverseze in intregime castigurile sociale", afirma ESYEA intr-un comunicat.
Cele doua mari confederatii sindicale, GSEE (600.000 de membri) pentru sectorul privat si Adedy (200.000) pentru functia publica, ambele conduse de socialisti, nu au vrut pentru moment sa se asocieze miscarii. "Stiu ca vor fi reactii, dar noi dispunem de o larga majoritate si majoritatea poporului sprijina masurile noastre voi duce pana la capat reformele", a afirmat marti primul ministru Giorgos Papandreou, la BBC.

Sub presiunea pietelor si partenerilor sai europeni, Papandreou a anuntat la inceputul saptamanii un prim pachet de masuri, impunand o cura de austeritate la functia publica, mai ales o reducere de 10 la suta a cheltuielilor, o inghetare a salariilor de baza ce depasesc 2.000 de euro si sistarea angajarilor de salariati in 2010.
Ministrul german al Finantelor Wolfgang Schauble a declarat miercuri ca este "foarte ingrijorat" fata de situatia financiara a Greciei, cu al carei ministru al Finantelor el s-a intalnit la inceputul saptamanii.

"Ministrul Finantelor grec (Giorgos Papakonstantinou) stie foarte bine () ca nu exista alternativa la o stricta consolidare bugetara", a afirmat Schauble, care a amintit "greseli de neiertat" facute in trecut de guvernul elen. "Intotdeauna populatia este cea care plateste pretul" unor politici bugetare nechibzuite, a adaugat el.

"Pentru moment, partenerii sociali s-au aratat foarte impaciuitori, dar deindata ce ei vor simti un adevarat impact al masurilor, acest lucru risca sa se schimbe. Intrucat o diminuare de 10 la suta a costului functiei publice va cere reduceri importante in salarii sau in efective", a subliniat, citat de AFP, un responsabil al bancii europene, sub acoperirea anonimatului.

BestKids.ro - Jocuri si Jucarii Bebelusi

 
Afaceri online de succes : 10Bet.com

afacerea-10bet

10Bet este o agentie de pariuri online care are o istorie relative scurta fiind lansata in Marea Britanie in anul 2003 insa care pana in acest moment a reusit sa adune la un loc o multime de clienti din toate colturile lumii. Cheia succesului acestei case de pariuri este cu siguranta seriozitatea de care au dat dovada de-a lungul anilor, bonusurile si promotiile foarte bune si multe alte avantaje pe care 10Bet le ofera clientilor sai.

Pentru inceput sa vorbim putin de site-ul pe care il au cei de la 10Bet, un site care arata foarte bine, este primitor si placut privirii iar la tot pasul vei gasi tutoriale care sa te indrume. Vei vedea ca totul este atat de simplu si de eficient incat plasarea pariurilor ti se va parea o joaca de copii. Partea buna este ca acest site este disponibil in mai multe limbi printre care si limba romana si astfel navigarea si plasarea pariurilor de catre clientii din tara noasta va fi mult mai simpla.

Trebuie sa stiti ca pe langa pariuri sportive, 10bet mai ofera si multe alte servicii cum ar fi: casino, poker si jocuri. Toate aceste servicii va ofera posibilitatea sa castigati premii foarte mari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog