Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 58 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
UE, ingrijorata de efectul imbatranirii populatiei asupra bugetelor statelor

batrani-aniversati-timisoara11_b
Impactul bugetar al imbatranirii populatiei si sustenabilitatea finantelor publice pe termen lung si sunt motive de ingrijorare pentru toate statele membre, in 13 dintre acestea, printre care si Romania, decalajele fiind de peste 6% din PIB, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, de Bruxelles.

Diferenta dintre nivelul sustenabil al finantelor publice si cel actual depaseste 6% din produsul intern brut (PIB) in Cehia, Cipru, Irlanda, Grecia, Spania, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Romania, Slovenia, Slovacia si Marea Britanie. Diferenta ajunge sa depaseasca chiar si 12% din PIB in Irlanda, Grecia, Spania, Slovenia si Marea Britanie.

Diminuarea decalajelor impune atat programe ambitioase de consolidare, cat si reforme profunde de protectie sociala. Posibila continuare a efectelor crizei asupra bugetului si cresterii economice pe termen lung reprezinta ingrijorari serioase pentru tarile care se confrunta cu aceste riscuri, in special Irlanda, Grecia, Letonia, Spania si Marea Britanie, pentru care evitarea unei cresteri foarte rapide a indatorarii reprezinta deja o provocare pe termen mediu.

Masurile discretionare si stimulentele fiscale integrate au permis amortizarea declinului activitatii economice si au contribuit la ameliorarea inregistrata in ultima perioada, insa au afectat si conturile guvernamentale. In plus, criza a anulat o parte din progresele facute de guvernele statelor membre in abordarea problemei imbatranirii populatiei. "Trebuie sa evitam cu orice pret ca somajul sa se inradacineze.

Este prin urmare vital sa se urmareasca obtinerea flexicuritatii (echilibrul dintre flexibilitate si securitate) si aplicarea altor reforme structurale care au contribuit la cresterea ratei de ocupare a fortei de munca in trecut". 
Comisia mai sustine ca trebuie reformat sistemulul de sanatate, iar cresterea calitatii finantelor publice este indispensabila pentru reducerea cheltuielilor neproductive si transferarea resurselor spre Educatie, Cercetare si alte obiective strategice (social, mediu, sanatate). 

"Este, de asemenea, necesara cresterea varstei de pensionare efectiva, in concordanta cu cresterea sperantei de viata a cetatenilor", se mai arata in raport. Daca politicile actuale nu sunt schimbate, varsta medie la care cetatenii ies de pe piata muncii in UE va creste cu numai un an - de la 62 la 63 de ani - pana in 2060, in timp ce speranta de viata ar urma sa creasca cu 6 ani in aceeasi perioada. In context, mai multe tari au in vedere cresterea varstei minime de pensionare.

Sursa:Business.rol.ro


 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog