Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 71 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Aplicatiile web – viitorul interactiunilor prin browser

Aplicatiile-web-viitorul-interactiunilor-prin-browser O aplicatie web este orice aplicatie care foloseste un alt program (browser de internet), pentru a se lansa. Aceasta aplicatie poate fi una foarte simpla – de tip message board sau poate fi mult mai complexa (jocuri online de exemplu). Pentru aplicatii desktop si web la cerere, viziteaza-i pe cei de la FluxSoft.ro.

Ce este un client?

Prin “client” putem intelege termenul folosit intr-un mediu client-server, care se refera la programul pe care il foloseste un anumit utilizator pentru a deschide / lansa o anumita aplicatie. Un mediu client-server este acela prin care un numar destul de mare de computere impart informatie intre ele, asa cum ar fi o baza de date, de exemplu.

“Clientul” este acea aplicatie care este folosita pentru a se introduce informatia, iar “serverul”, este aplicatia folosita pentru a stoca acea informatie.

Care sunt beneficiile unei aplicatii web, in comparatie cu o aplicatie normala?

O aplicatie web elibereaza dezvoltatorul de responsabilitatea construirii (conceptiei) unui client pentru un anumit tip de computer sau pentru un sistem de operare specific.

Acest lucru este foarte important, asta insemnand ca aplicatia respectiva va merge oricum pe orice sistem de operare sau pe aproape orice sistem de operare, compatibilitatea fiind determinata doar de browser-ul care va fi folosit pentru a deschide acea aplicatie. In momentul de fata, majoritatea aplicatiilor (care sunt unele pentru mobile sau hibrid), se bazeaza pe o compatibilitate in primul rand cu sistemul de operare si nu neaparat cu browser-ul.

Din aceasta cauza, aceste aplicatii nu merg decat pe anumite sisteme de operare (unele pe mai multe sau pe toate, dar sunt foarte putine astfel de aplicatii). Asadar, indiferent ce sistem de operare ar folosi pc-ul respectiv, clientul va rula oricum prin browser-ul instalat, deci ai putea folosi un PC cu Windows, un Mac sau un IBM si aplicatia va rula la fel.

Aplicatiile web folosesc o combinatie comuna de scripturi de server (ASP, PHP, etc.) si scripturi de tip client-side (HTML sau Javascript), pentru dezvoltarea unei aplicatii. Scripturile client-side se ocupa de prezentarea informatiilor (de livrarea lor) in timp ce server-side-ul se ocupa de stocarea si indexarea informatiilor, intr-o baza de date.

De cat timp au aparut printre noi aplicatiile web?

Aplicatiile web sunt printre noi dinainte ca web-ul asa cum il cunoastem astazi sa devina un mediu popular, la nivel global. De exemplu, Larry Wall a dezvoltat Perl, un limbaj de programare de tip server-side pentru scripting, in 1987. La aceea vreme, probabil nimeni dintre voi, care cititi acest articol, nu avea internet acasa.

In acel moment, aveau acces la internet doar institutiile, mediul academic si armata. Primele aplicatii web “mainstream”, au inceput sa apara imediat dupa ce internetul a devenit cat de cat popular.

Acestea erau relativ simple, asta pana la sfarsitul anilor 90. Abia dupa aceea putem vorbi despre o dezvoltare accelerata a acestor aplicatii, care in ziua de astazi sunt folosite de zeci sau sute de milioane de persoane. Numai in Statele Unite, cateva milioane de utilizatori folosesc regulat o aplicatie de acest gen, pentru a-si plati taxele online.

 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog