Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 26 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Casele de amanet – cum se explica dobanda?

Casele-de-amanet-cum-se-explica-dobanda Ratele dobanzii practicate de casele de amanet sunt destul de complicate, deoarece acestea functioneaza pe baza legislatiei dintr-o anumita tara, in concluzie este foarte greu sa gasesti acelasi gen de rate, peste tot pe glob. Cauti amanet auto pentru un imprumut rapid? Intra pe BestAmanet.ro.

De asemenea, termenul de “rata de dobanda” poate fi unul foarte confuz, ti-am sugera sa te gandesti la el mai degraba ca la o limita maxima de taxare, pe care o anumita casa de amanet (sau casele de amanet dintr-o zona specifica), il poate practica.

Cu alte cuvinte, cunoscand aceasta rata de dobanda, vei stii cu siguranta ca nu poti fi taxat cu mai mult de x%, in functie de legislatia tarii in care locuiesti. In Statele Unite de exemplu, taxele pot varia intre 5 si 25% pe luna.

In Indiana, rata de dobanda nu poate depasi 36 de procente, dar casele de amanet te pot taxa in plus, pentru mentenanta obiectului (pastrarea obiectului tau). Industria caselor de amanet evolueaza foarte rapid, iar aceste rate ale dobanzilor sunt in general reduse in mod voluntar de catre operatori, pentru a atrage cat mai multi clienti.

Pe de alta parte, nu trebuie sa va luati strict dupa aceasta rata, in momentul in care decideti sa colaborati cu o casa de amanet. Sunt case care practica rate ale dobanzilor mai mari din simplul fapt ca ele insele sunt mai mari si au de administrat foarte multe obiecte, trebuie sa plateasca mai multi angajati, consuma mai multa energie, etc.

Daca o anumita casa are rata dobanzii suspect de mica, exista un semn mare de intrebare. In general, va recomandam sa va orientati catre case de amanet care practica niste rate ale dobanzii medii si care au review-uri bune de la diferite persoane care au colaborat cu ele.

Puteti gasi astfel de review-uri chiar pe internet, pe forum-urile de vanzari sau pe cele dedicate acestor case de amanet.

Imprumutul.

Un imprumut personal reprezinta o alternativa mai mult decat viabila pentru cei care au nevoie de bani pe termen scurt si foarte scurt, pentru a calatori de exemplu sau pentru renovarea unei locuinte, etc.

Pentru a afla rata dobanzii practicata intr-o anumita zona sau tara, trebuie sa studiati legislatia referitoare la protectia consumatorului, de pe site-urile oficiale ale administratiei.

Pentru a afla despre cuantum-ul altor taxe suplimentare (cea de mentenanta de exemplu), trebuie sa studiati website-ul casei de amanet cu care doriti sa colaborati (daca au unul) sau daca nu, sa-i intrebati direct despre ce alte taxe mai trebuie sa platiti si care ar fi valoarea maxima a acestora.

Va sugeram sa faceti aceste lucruri, inainte de a lua imprumutul si de a lasa obiectul la casa. Unele case de amanet sunt mai putin transparente si nu informeaza clientul despre toate aceste lucruri sau daca o fac, sunt expeditivi si clientii nu inteleg foarte bine intregul proces.

Pentru a evita toate aceste lucruri, trebuie sa intrebati inainte despre suma totala pe care va trebui s-o platiti.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog