Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 38 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Ce trebuie sa stim cand cumparam o chitara?

Ce-trebuie-sa-stim-cand-cumparam-o-chitara Suntem siguri ca fiecare chitarist a ajuns macar odata in situatia urmatoare: vreti sa va cumparati o chitara si nu stiti daca aveti nevoie de o chitara clasica sau de un alt tip de chitara.

Probabil ca faceti economii de luni intregi pentru a va cumpara o chitara si ati vazut la magazinul de instrumente chitara preferata. In final aveti banii si mergeti catre magazin visand deja la noua chitara.

Cand ajungeti in magazin cereti vanzatorului chitara, aceste va inmaneaza instrumentul si voi emotionati va uitati la ea insa nu indrazniti sa cantati ori pentru ca suneti la primele lectii de chitara sau aveti prea mari emotii. Spuneti ca va place si o cumparati.

In momentul in care ajungeti acasa incepeti sa dati primele note mandru si fascinat totodata de noua chitara. Cu timpul incepeti sa descoperiti anumite defecte si odata cu asta incep si drumurile catre magazin.

Pentru a nu trece prin experient aceasta noi va prezentam mai jos cateva sfaturi pentru a cumpara o chitara. Este recimandat sa verificati daca grosimea pe care o are gatul este confortabila pentru mana. Verificati si suntetul pe care il scoate chitara.

Nu modul in care arata o chitara este cel mai important ci sunetele pe care aceasta le scoate. Este important aspectul acesta pentru ca sunetul este acela care va inspira sa cantati.

Verificati si cordarul si pragusul. Acestea trebuie sa fie lipite bine si cheile de acordaj trebuie sa functioneze corect. Atentie la aceste cheite pentru ca pot fi ruginite, si veti rade, dar puteti sa gasiti chhiar si chitare de la firme recunoscute care au cheile ruginite.

Verificati si planeitatea grifului. In mod uzual griful de la o chitara, atunci cand are corzile puse si cand chitara este acordata, trebuie sa aiba curbura foarte fina si de multe ori acest aspect este insesizabil. In cazul in care se pot vedea ridicaturi sau adancituri pe suprafata grifului sau a gatului respingeti chitara.

In momentul in care verificati planeitatea vedeti si daca nu cumva sunt si taste mai ridicate. Este destul de important ca toate tastele sa se afle la aceeasi inaltime pentru ca in cazul in care exista unele diferente de inaltimi in unele locuri, indiferent cat de bine se apasa tastele acestea vor bazai tot mai rau si nu vor vibra deloc.

Pentru ca discutam despre taste va recomandam sa verificati cu degetul fiecare parte a gatului pentru a putea simti eventualele taste care ies in afara si care va pot rani.

Principala deosebire care exista intre o chitara clasica si un acustica este faptul ca o chitara acustica are 3 corzi din plastic si restul sunt din matase matisata pe cand chitarile acustice vor avea doar corzi din metal. O alta deosebire poate sa fie si forma.

Nu sunt foarte mult chitari clasice care sa varieze de la forma standard pe cand gama de forme pe care le prezinta chitarile acustice este destul de ampla.

Lucrul acesta este valabil si pentru culori, pentru ca o chitara clasica este in general in culoarea lemnului pe cand una acustica poate avea orice culoare.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog