Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 9 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Convorbirile handsfree la volan pot distrage atentia

Convorbirile-handsfree-la-volan-pot-distrage-atentia Soferii ce folosesc un telefon de tip hands-free sunt la fel de distrasi, ca si cum ar folosi unul care se tine in mana, conform unor studii efectuate de catre cercetatori din Marea Britanie. Cauti incarcator telefon la cel mai bun pret? Intra pe AccesoriiGsm.ro!

Oamenii de stiinta de la Universitatea Sussex, au descoperit ca anumite conversatii la telefon, ce au loc in momentul cand unul dintre vorbitori conduce un automobil, poate face soferul sa-si imagineze lucruri descrise de catre interlocutor, peisaje, situatii, culori, etc.

Aceasta este de fapt o functie normala a creierului, dar poate distrage atentia de la drum, atunci cand conduci.

In Marea Britanie, precum si in multe alte tari, este interzis condusul automobilelor sau motocicletelor, in timp ce vorbesti la telefon (tinut cu mana). Soferii pot lua amenda daca sunt prinsi vorbind la telefon.

Acestia vor fi penalizati cu puncte si amenda. Totusi, legea spune ca soferii pot folosi device-uri care nu trebuie folosite cu mana (asa numitele device-uri hands free), considerand ca acestea nu sunt periculoase pentru condus, iar soferul nu va fi afectat cu nimic in luarea deciziilor si in timpii de reactie.

Acest studiu, vine sa contrazica asadar, ceea ce era deja stipulat in lege. Device-urile de tip hands-free pot fi telefoane, navigatoare prin satelit si radio-uri pe 2 cai.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 20 de barbati si 40 de femei, ce au luat parte la anumite teste video in timp ce erau asezati pe scaunul soferului, in fata volanului. Unui grup de voluntari i s-a permis chiar conducerea automobilelor fara a fi distrasi de nimic, in timp ce altii au fost nevoiti sa auda o voce dintr-o boxa, aflata la cativa metri.

Grupul supus la elementul de captare a atentiei (vocea din boxa) a avut un timp de reactie cu 1-2 secunde mai mare, decat persoanele din grupul care nu a fost distras de nimic. Asta inseamna 1 secunda prea mult pentru a evita un pieton, pentru a pune frana sau pentru a evita coliziunea cu un alt autovehicul.

Studiul a mai aratat ca a raspunde unei simple intrebari ca de exemplu “Unde ti-ai lasat dosarul X?” in timpul unei conversatii telefonice, poate distrage puternic atentia soferului, acesta concentrandu-se pe un spatiu vizual mai mic decat cel normal, fiind nevoit sa isi imagineze camera(biroul) unde ar fi putut lasa documentul respectiv si coltul in care ar putea fi acesta, sertarul, raftul, etc.

Din acest motiv, spatiul vizual larg la care ar trebui sa fie atent privind drumul, se va restrange considerabil si pot avea loc accidente grave.

De aceea, Dr. Graham Hole, lector senior in psihologie la Universitatea din Sussex, a spus ca studiul ingroapa definitiv teoria ca “ folosirea unui smartphone de tip hands-free atunci cand esti la volan este sigura, atata timp cat soferul nu foloseste mainile pentru nimic altceva in afara de volanul masinii.”

Asadar, probabil ca legea ar trebui schimbata, iar telefoanele vor putea fi folosite numai atunci cand trageti pe dreapta, in conditii de deplina siguranta.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog