Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 63 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Cum se alege un ceas de mana?

Cum-se-alege-un-ceas-de-mana Vitrinele magazinelor sunt pline de modele de ceasuri care mai de care mai interesante, cu modele complicate, bijuterii, ceasuri electronice, ceasuri automate, mai scumpe sau mai ieftine, sau foarte scumpe si este destul de greu sa va alegeti un ceas pentru ca un astfel de ceas ar trebui sa va exprime personalitatea si nu musai bugetul.

Pentru a gasi ceasuri bune la preturi rezonabile puteti posta pe internet cumparam ceasuri si veti vedea ca veti primi foarte multe oferte bune.

In acest articol va prezentam toate aspectele de care este bine sa tineti cont in momentul in care vreti sa va cumparati ceasuri si va vom expune si cateva din caracteristicile pe care le au anumite ceasuri si ce anume va trebui sa va atraga atentia in momentul in care va cumparati ceasuri de mana.

Marile marci de ceasuri indiferenti ca sunt eleventiene, japoneze, nemtesti sau americane au si ceasuri electronice dar si mecanice. Ceasurile sunt de trei tipuri, si probabil majoritatea oamenilor vad trei tipuri: mecanice, electro mecanice sau hibride, si electronice.

Vom incepe cu ceasurile mecanice. Aceste ceasuri mecanice sunt vechi si nu au suferit modificari importante in timp comparativ cu modul in care se prezentau ele acum 100 de azi fata de cele din prezent. Cele mai importante modificari sunt finetea cu care sunt produse acum, materialele din care se fabrica ceasurile si precizia ceasurilor.

Ceasurile trebuiau initial sa fie trase periodic utilizand o cheita pentru a merge acum sunt foarte putini producatori care mai scot pe piata ceasuri cu cheita si au introdus un sistem mecanic ce are rolul de a transforma miscarea mainii in energie cinetica.

Sistemul acesta trage si ceasul impreuna cu miscarea mainii. Ceasurie automate sunt si mecanice si de asemenea au acest sistem de tragere cu ajutorul miscarii mainii.

Ceasurile electronice se bazeaza pe cuart si sunt mult mai ieftine afisand ora pe ecrane. Principiul pe care functioneaza un astfel de ceas este oscilatia quartzului in momentul in care se aplica o tensiune electrica.

Ceasurile care au quartz sunt in general precise si unele dintre ele, variantele scumpe, sunt cele mai precise pentru ca circuitele microscopice aflate in interior sunt facute astfel incat sa se corecteze automat la anumite intervale de timp si oscilatia de baza este precis calibrata.

Sunt aplicatii vaste pentru astfel de ceasuri incepand de la ceasurile de mana si pana la cele de la telefoanele mobile, ceasul aflat in calculator, si puteti intalni astfel de ceasuri cu autoreglare chiar si la masini de spalat automate.

Ceasurile electromecanice sunt o combinatie intre ceasuri electronice si ceasuri mecanice. Zona in care se obtine ora este electronica si are microcircuite si quart pentru a se ocupa de partea asta la fel ca si cele electroncie.

Ora in schimb nu se afiseaza pe ecrane ci este transmisa unui angrenaj cu motorase si magneti care misca o serie de rotite care vor misca la randul lor limbile ceasului. La o prima vedere un astfel de ceas arata exact ca si unul mecanic.

Cele mai precise ceasuri par a fi tot cele elvetiene care au o traditie veche.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog