Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 11 vizitatori online
Elemente importante ale unui ceas

Elemente-importante-ale-unui-ceas In acest articol va prezentam elementele importante ale unui ceas. Ar fi pacat sa cumparam ceasuri fara sa ne uitam si la toate chestiunile tehnice care au legatura cu ele. Toate aceste elemente sunt foarte importante si in momentul in care vrem sa cumparam pentru ca toate trebuie sa fie luate in calcul pentru a face achizitia corecta.

Mecanismele pot sa fie de mai multe tipuri. Un mecanism poate fi hibrid, cu qauartz sau mecanic. In momentul in care sunteti un adept al stilului clasic, ce mai bine ar fi sa cumparati un ceas mecanic insa va trebui sa ii acordati o mai mare importanta si atentie investitiei pentru ca toate aceste modele, daca sunt de calitate se fac in general la comanda sau pentru o anumita colectie si atunci preturile tind sa creasca destul de mult.

Ceasurile mecanice sunt mai speciale pentru ca utilizeaza un sistem unic de masurare care se bazeaza pe roti dintate, pe pinioane, pe arcuri si pe parghii, came sau suruburi, care alaturi de alte elemente to la fel de importante fac ca ceasul sa functioneze intr-un mod fascinant.

Ulterior a fost inventat mecanismul cu quartz care a permis scaderea preturilor din domeniul ceasurilor.

Ceasurile cu quartz au aparut mai tarziu decat cele mecanice, in anii 70 fiind facute de catre haponezi si inca de atunci ii deranjeaza profund pe producatorii elvetieni celebrii. Daca vreti o optiune mai ieftina si mai precisa atunci puteti sa alegeti ceasuri cu quartz. Ele au doua componente principale care se alimenteaza de la o baterie, insa mai pe scurt sunt si cele mai des intalnite din prezent.

La final alegerile tin tot de cel care va purta ceasul si de preferintele acestuia.

Nu am vorbit insa de un nou mecanism care a aparut pe piata si anume cel electro mecanic, acesta fiind un sistem automatic care se poate limita la miscarea aleatorie a bratului purtatorilor. Acesta e perfect in cazul in care va impresioneaza gadgeturile si daca vreti sa stati sa le explicati prietenilor cum functioneaza.

De asemenea si precizia este un element important. in cazul modelelor de ceasuri de mana ieftine precizia este cel putin in ordinul de cateva secunde eraore pe zi. Un ceas simplu si banal cu quartz poate sa ajunga sa aiba o precizie mult mai mare decat un ceas mecanic.

Abaterile lui sunt de maxim 20 de secunde pe luna pe cand dispozitivul mecanic are si abateri zilnice de maxim 6 secunde. Desigur ca aceasta precizie a ceasurilor mecanice va creste odata cu renumele si cu pretul insa va ramane si ideea ca nu are cum sa existe precizie absoluta in domeniul acesta si nu puteti sa evitati intorsul ceasului in  momentul in care este necesar.

Afisajul este ori digital ori analogic. In momentul in care preferati ca el sa fie usor de citit puteti sa alegeti un ceas digital care sa indice ora cu cifre afisate pe ecran. Ceasurile analogice sunt prevazute cu indicatoare si ace care se rotesc pe deasupra cadranelor cu cifre si se pot interpreta mai greu uneori.


 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog