Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 74 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Lanternele - accesorii obligatorii

Lanternele-accesorii-obligatorii O lanterna LED este un accesoriu obligatoriu insa nu de fiecare data le dam importanta cuvenita. Suntem obisnuiti sa utilizam lanternele in mometul in care situatia impune acest lucru insa nu prea stim ca si in domeniul acesta au avut loc o serie de progrese importante.

Daca in timpul bunicilor erau utilizate lanterne cu dimensiuni mari si cu becuri cu filament si putere mica, in forme si dimensiuni ce nu aveau nici cea mai mica legatura cu ergonomia de utilizare deoarece erau adaptate la tehnologia si la forma bateriilor. Pentru persoanele mai tinere probabil ca lanternele vechi sunt complet necunoscute.

Acum lanternele sunt modernizate cu mult si adaptate la noile tehnologii prin care sunt produse becurile economice si prin urmare avem la dispozitie foarte multe lanterne care au becuri led ori alte tipuri de becuri si care asigura o foarte buna iluminare comparativ cu becurile clasice care au filament.

Pentru unele persoane cele mai utile inventii din zona lanternelor sunt lanternele pentru cap. Acest tip de lanterne sunt aproape indispensabile pentru unele persoane.

De exemplu in cazul fotografilor o lanterna de cap isi va gasi in mod sigur locul in geanta foto pentru ca ii ajuta sa isi gaseasca mai repede accesoriile pentru fotografiere la amurg ori in momentul in care vor sa regleze aparatul.

Pentru trusa foto ori pentru fotografii de noapte este nevoie de lanterne speciale in cazul in care vreti sa pictati cu lumina si veti avea nevoie de lanterne puternice, usoare si care sa aiba o mare autonomie.

Despre tehnica de fotografiere utilizand lanterna va vom scrie intr-un alt articol atunci cand va vom putea prezenta si niste rezultate. La nivel teoretic totul pare simplu insa suntem convinsi ca de la teorie si pana la momentul in care incepem sa practicam distanta este destul de mare.

Pentru a putea picta cu lumina va trebui sa alegem locul inca din timpul zilei pentru ca in cadru sa avem si un obiect mare cum ar fi o stanca ori un copac si subiectul pe care il alegem va trebui sa se afle al a o distata cuprinsa intre 10 m si 15 m. In cazul in care obiectul e prea aproape vom strica imaginea si daca distanta e foarte mare efectul din picturile cu lumina se va diminua mult.

Se va regla aparatul pentru a se obtine o expunere cat mai lunga, de 20 sau chiar 30 de secunde insa depunerea poate sa dureze mai mult. Nivelul si timpul de expunere se va verifica in urma unei probe.

Se va face declansarea cu ajutorul unui dispozitiv similar cu o telecomanda pentru ca aparatul sa nu se miste si lanterna se  va balansa cu mscari lente in amandoua partile subiectului insa cu atentie pentru a nu intra in cadru.

Una din cele doua parti trebuie sa fie luminata mai mult pentru ca numai asa veti putea sa creati si impresia de spatialitate. Iluminarea unui subiect se va face din unghi ascutit pentru a evidentia detaliile sau textura

Fotografia de noapte se poate face si cu blituri reglate la puteri diferite.

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog