Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 101 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Rolul unei hidroizolatii corecte

 

Rolul-unei-hidroizolatii-corecte O fundatie solida si bine facuta joaca un rol foarte important in definirea lucrarii de constructie a unei case. Din pacate, rezistenta unor locuinte este grava efectata de inundatii – cand apa se infiltreaza in peretii care ulterior cedeaza – dar si de cutremure, asta in cazul in care acestea au o fundatie facuta de mantuiala. 

Fundatia are rolul de a sustine casa in intregime. Procesul de hidroizolatie a fundatiei este unul dintre cele mai importante etape in construirea casei, iar daca doriti sa aveti o locuinta sanatoasa si sigura, trebuie sa faceti lucrurile ca la carte si nu de mantuiala.

In ideea de a economisi niste bani va puteti face mai mult rau decat bine, de aceea cumparati doar materiale de cea mai buna calitate, chiar daca acestea sunt mai scumpe. Ganditi-va la siguranta voastra si a familiei. In cazul in care locuinta nu va fi izolata corespunzator, apa se va infiltra prin zidurile subsolurilor ori se va ridica la suprafata, ceea ce va duce la deteriorarea locuintei.

In urma acestui proces se vor instala igrasia si mucegaiul, efecte ce nu vor putea fi stopate foarte usor, de aceea este indicat sa fie schimbat intregul sistem. Hidroizolatia fundatiei, dar si a casei nu reprezinta doar o masura impotriva inundatiilor, ci asigura si protejeaza structura si rezistenta locuintei si are grija si de sanatatea voastra.

Din pacate, asa cum bine stiti, o fundatie proiectata in mod defectuos va pune in pericol locuinta, iar reparatiile ce vor trebui facute vor fi mai dificil de executat. De aceea, hidroizolarea fundatiei este foarte importanta si in cazul locuintelor fara subsol, deoarece peretii acestora, protejati necorespunzator se pot confrunta cu aparitia umezelii si a mucegaiului.

Fundatiile trebuie facute din beton armat, din zidarie de piatra ori din beton ciclopian. In cazul locuintelor unde lipseste subsolul, peretii si planseul se vor face din beton armat. Pentru peretii exterior se poate folosi vata minerala pentru hidroizolatie.

Constructii haotice cu probleme

Visul oricarui locuitor la bloc este ca intr-o zi sa se mute la casa unde sa aiba si cativa metri patrati de teren unde sa se poata relaxa. Din pacate, in ultimii ani, in marile orase si nu numai a inceput sa se construiasca haotic.

Astfel, pe terenuri cu probleme, apar case cu regim mare de inaltime. Potrivit specialistilor in domeniu, fundatiile trebuie sa patrunda minimum 20 cm in pamant si sa nu depaseascsa adancimea de inghet cu 10-20 cm. In ceea ce priveste terenul pe care se toarna fundatia, acesta trebuie sa fie suficient de rezistent pentru a putea sustine constructia.

Constructia nu trebuie sa fie afectata de dinamica solului care o poate lua la vale din cauza alunecarilor de teren, a cutremurelor, precum si a infiltratiilor de apa. De aceea, lucrarile de executie a fundatiei trebuie incepute dupa executarea terasamentelor.


 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog