Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 60 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Tu ti-ai amaneta bijuteriile?

Tu-ti-ai-amaneta-bijuteriile Din pacate in zilele noastre sunt tot mai multe cazurile in care anumite persoane au nevoie de o suma de bani de care nu dispun, astfel ca au nevoie de un imprumut.

Sunt multi cei care apeleaza la ajutorul parintilor sau al familiei, insa de multe ori nici parintii nu ii pot ajuta pentru ca pur si simplu nu au banii aceia, si nici nu au de unde sa faca rost.

O alta solutie pe care o aleg cei care se afla in situatia aceasta extrem de neplacuta, este aceea de a cere ajutorul prietenilor sau cunostintelor, insa aceasta situatie este una foarte jenanta.

In cazul in care esti intr-o asemenea situatie, decat sa apelezi la ajutorul rudelor, a prietenilor sau a cunostintelor, cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unei case de amanet.

Cu siguranta ai si tu cateva bijuterii, asa ca poti cauta o casa de amanet aur, unde vei avea posibilitatea sa te prezinti cu bijuteriile tale, pentru a fi evaluate de catre personalul societatii respective. Bijuteriile vor fi cantarite, iar in schimbul lor iti va fi propusa o suma de bani, pe care tu ai dreptul sa o accepti sau sa o refuzi.

In cazul in care accepti suma de bani care ti s-a propus, nu ramane altceva de facut decat sa se semneze contractul de amanet, in dublu exemplar, astfel ca unul va ramane la firma respectiva iar altul la tine.

Daca in momentul in care ai obtinut o suma de bani mai mare decat ai fi sperat si nu mai vrei sa iti recuperezi bijuteriile, atunci nu este nici o problema. In cazul in care ai de gand sa iti recuperezi bunurile amanetate, atunci va trebui sa iti achiti la timp datoria.

In ceea ce priveste siguranta bunurilor pe care tocmai le-ai amanetat, nu prea ai de ce sa iti faci griji, pentru ca la o casa de amanet, ele vor fi in siguranta.

Trebuie sa stii faptul ca o astfel de societate in primul rand are contract cu o firma de paza specializata, iar in cazul in care la fata locului nu este prezent nici un agent de securitate, pe usa sau pe fereastra cladirii, va fi lipit un sticker informativ, care iti va spune ca respectiva societate este pazita de catre o anumita firma.

Tot legat de securitate, trebuie mentionat faptul ca o astfel de firma este plina de camere video, asa ca nu prea sunt sanse ca un hot sa poata fura bijuteriile sau banii din casa de amanet.

Deci, din ceea ce se poate vedea, se merita sa iti amanetezi bijuteriile pana in momentul in care in cont iti va fi virat salariul, pentru ca asa vei obtine banii de care ai nevoie, si nu vei mai avea nici obligatii fata de nimeni, si nici nu te vei mai simti jenat pentru ca ai cerut sa te imprumute cu bani.

O alta solutie ar fi aceea sa incerci sa obtii un imprumut de la o Institutie Financiara Nebancara, imprumut care ti se va acorda rapid, insa daca stai sa tii cont de dobanda mare pe care o va avea imprumutul, atunci nu se merita sa apelezi la aceasta solutie.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog