Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 113 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Videochat-ul pe internet, poate ameliora starile de agitatie ale persoanelor cu forme incipiente de dementa

Videochat-ul-pe-internet-poate-ameliora-starile-de_agitatie-ale-persoanelor-cu-forme-incipiente-de-dementaConform unor studii foarte recente efectuate de oameni de stiinta din medicina dar si din alte domenii, videochat-ul cu rudele si prietenii pe internet, poate reduce riscul agitatiei in cazul persoanelor ce sufera de anumite forme de dementa. Cauti un studio videochat Bucuresti? Intra pe AngelsofLove.ro!

Agitatia, in cazul persoanelor ce sufera de forme ale dementei, este deseori in stransa legatura cu anumite probleme medicale de ordin fizic, asa cum ar fi durerile sau infectiile.

Dar cateodata, aceste comportamente sunt pur si simplu reactii la o neglijare pronuntata din partea rudelor, declara Dr. Daniel O’Connor, un expert psihiatru. In azilurile de batrani, persoanele in varsta sunt de cele mai multe ori izolate, exceptand putinele momente din zi (mic dejunul, pranzul si cina) si scurtele reprize de plimbare, in care aceste persoane pot lua contact cu ceilalti locuitori ai azilului si pot socializa
cu acestia.

In afara de aceste scurte perioade, persoanele in varsta ce locuiesc in azilurile de batrani sunt in majoritatea timpului destul de izolate si nu socializeaza destul, iar cei cu probleme psihice sufera cel mai mult din cauza acestui lucru.

Limitarea contactului cu familia si prietenii.

In astfel de asezaminte, contactul cu familia si prieteni, este de cele mai multe ori limitat, asta si pentru faptul ca rudele persoanelor in varsta (ce locuiesc la azil) sunt ocupate, au diferite job-uri sau locuiesc foarte departe de azilul respectiv.

Pe masura ce persoanele cu dementa, dezvolta forme mai agravante ale acestei boli, acestia devin din ce in ce mai putin capabili sa se concentreze si nu mai pot recunoaste alte persoane (inclusiv rudele).

De aceea, mentinerea legaturilor constante cu familia si prietenii este foarte importanta si aici intervine cu succes video-chatul, video-call-ul sau video-conferinta.

In timpul unui studiu efectuat pe o perioada de 1 an (12 luni consecutive) la 5 azile de batrani din Melbourne in Australia, s-a comparat impactul sedintelor repetate de videochat prin Skype, cu cele ale unor apeluri telefonice simple, efectuate de persoanele in varsta, cu astfel de probleme psihice.

S-a constatat faptul ca aceste persoane sunt predispuse la niveluri mult mai mici de anxietate si agitatie, daca au posibilitatea sa vorbeasca cu rudele si prietenii, intr-o sesiune de videochat. Astfel, s-a constatat fara doar si poate, un comportament mult imbunatatit al persoanelor in cauza.

Concluzia: este nevoie de conexiuni la internet mult mai rapide si stabile, in azilurile de batrani.

Video-chatul pe internet, mai ales daca dorim o calitate foarte buna, presupune existenta unei conexiuni la internet destul de rapide, care sa faciliteze transmisia unor pachete de date mari.

Pentru o buna receptie si transmisie a imaginilor in miscare si a sunetelor intr-o sesiune de videochat, aceasta trebuie sustinuta de o conexiune la internet de tip broadband, de cel putin 20mb download cu 1 sau 2mb upload (dupa parerea noastra 2 este minimum).

Conectivitatea si acoperirea in cazul acestor azile de batrani constituiau pana nu demult o problema majora, dar lucrurile incep sa se miste spre bine si probabil ca foarte curand si aceste locatii vor beneficia de conexiuni rapide la internet, nu de alta dar acestea sunt locurile in care internetul de mare viteza este cu adevarat necesar, ajutand foarte mult relatiile inter-umane. 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog