Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 33 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Chinezii investesc in Romania si Bulgaria

investitii_chinezeChina a devenit tot mai interesata de investitii in Europa de Sud-Est, inclusiv in Romania si Bulgaria, state care ofera acces ieftin la piata UE, titreaza cotidianul american "Wall Street Journal".

Investitiile chineze au fost reduse in 2008, totalizand 71 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat, insa beneficiaza de toate premisele pentru a creste rapid, luand in calcul evolutia din ultima perioada.

Potrivit lui Margot Schuler, economist la Institutul German pentru Studii Globale si Regionale, Serbia si Turcia au o importanta strategica mai mare decat Romania, dar tara noastra si Bulgaria ofera acces ieftin spre UE. In septembrie, compania Shantuo Agricultural Machinery Equipment a produs primul tractor in Romania, la Rasnov.
Obiectivul privind productia este de 100.000 de unitati. Shantuo controleaza fabrica de tractoare de la Rasnov prin intermediul companiei Hoyo - SHK Modern.

 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog