Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 41 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Craciunul ne aduce un euro bun pentru rate
Finante

scade-euro Analistii vad moneda europeana la o valoare de 4,2 lei - in varianta optimista, care ii avantajeaza pe cei care au rate si chirii.

Moneda nationala s-a apreciat semnificativ in ultima saptamana, potrivit cotatiei de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), care a ajuns ieri la 4,2062 lei pentru un euro.

Hora in care a fost prins leul este pusa de analisti pe contextul favorabil din regiune, unde mai toate monedele s-au intarit.Desi sunt destul de sceptici pentru finele anului, in legatura cu rata de schimb, acestia vad ca scenariu optimist o stabilitate a cursului, la o valoare de 4,2 lei/euro.

"Cred ca pana la sfarsitul anului cursul se va mentine la un nivel acceptabil de 4,2-4,25 lei/euro. Cat despre prima parte a anului, nu vad o depreciere atat de mare incat sa influenteze semnificativ piata. Poate o sa ajunga la un 4,3-4,35 lei pentru un euro, dar nu va depasi in nici un caz 4,5 lei, ne-a declarat analistul financiar Aurelian Dochia.
El spune ca acum scenariul pe curs este oricum unul destul de volatil, mai ales din cauza politicului, iar formarea unui nou cabinet va influenta foarte mult piata.

Scenariu de baza  4,35 lei, optimist  4,2 lei, stabil

Si senior economistul ING Bank, Nicolae Chidesciuc, vede ca scenariu optimist un euro la 4,2 lei pentru finele anului. In schimb, scenariul de baza este ceva mai pesimist. "Pentru sfarsitul anului, noi vedem un curs valutar la o valoare de 4,35 lei/euro si 4,6 in pri - mele luni ale anului 2010. Totusi nu excludem o intarire a leului in prima parte a lui 2010, undeva sub 4,3 lei, ne-a declarat Chidesciuc.

El spune ca aceasta intarire a leului nu este una care sa fie pusa pe seama economiei romanesti. "Indiferent de valoarea cursului, sa nu se inteleaga ca BNR nu poate tine cursul in frau. Poate face acest lucru la orice nivel, dar cu sacrificii foarte mari. Unul dintre acestea ar fi o consumare consistenta a rezervele valutare proprii, a afirmat el.

Pe de alta parte, analisti economici de peste hotare spun ca situatia politica incerta a Romaniei din prezent, dar si rezultatele slabe ale unor companii nefinanciare stau in calea apecierii leului pana la finele anului.

"Consideram ca vor fi probleme in adoptarea reformelor incluse in programul de finantare convenit cu Fondul Monetar International, in conditiile in care social-democratii se opun masurilor de restructurare a sectorului public, spune Dagmar Hajkova, analist la Generali PPF Asset Management in Praga, citat de Reuters.

Cel mai grav derapaj, acordul stand-by cu FMI

In viziunea lui Aurelian Dochia, cel mai grav lucru care ni s-ar putea intampla, strict legat de leu, este un derapaj in afara acordului de stand-by. "Iesirea din acordul standby cu FMI ar putea fi cel mai grav lucru care s-ar putea intampla Romaniei la inceputul anului, mai spune Dochia.

De aceeasi parere este si economistul ING Bank, potrivit caruia ianuarie si februarie vor fi doua luni foarte dificile din punct de vedere al negocierilor cu FMI, care vor fi destul de dure. "Ne trebuie masuri concrete care sa duca la reducerea deficitului bugetar, con chide Chidesciuc.

Totodata, Hajkova spune ca daca guvernul va recunoaste riscurile legate de un esec al acordului cu FMI si va lua masurile importante necesare, acest fapt va influenta pozitiv leul in 2010. De neglijat nu poate fi nici politica bugetara pe care o va duce noul guvern, in asa fel incat sa intarim legaturile cu FMI.

 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog