Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 45 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Record de procese cu datornicii

1249475004

Anul 2009 are toate sansele sa intre in istoria financiara a Romaniei ca anul cu cele mai multe procese deschise de banci impotriva datornicilor.

Fata de 2008, numarul dosarelor este de peste doua ori mai mare, iar diferenta creste daca facem comparatia cu oricare dintre anii anteriori, din 1996 incoace.

Astfel, nu mai putin de 12.961 de dosare noi au fost initiate de cele mai "implicate juridic opt institutii de credit locale doar in primele sase luni ale acestui an, scrie revista "Capital. Campioana absoluta pe 2009 este Banca Transilvania, care a deschis in intervalul analizat 4.376 de dosare. Aceasta este urmata de BRD, cu 3.494 de procese, Raiffeisen Bank - 1.716, UniCredit Tiriac - 1.335, BCR - 793, Citibank - 642, Alpha Bank - 414 procese si ING, cu 191.

 

Explozie de clientii rau-platnici 

Daca luam in calcul perioada 1996-2009, clasamentul bancilor in privinta numarului total de dosare aflate pe rol este altul. Astfel, Alpha Bank are cele mai procese adunate din 1996 pana in prezent, adica 17.083, fiind urmata de Banca Transilvania, cu 16.124, BRD, cu 15.584, si Raiffeisen, cu 7.166 de procese. 

Cea mai mare parte a dosarelor, adica peste 70%, implica bancile in postura de creditori care au de recuperat bani de la clientii rauplatnici. In restul dosarelor, calitatea bancilor este aceea de intimat, la care au ajuns in urma recursurilor deschise de clientii dati in judecata. Statistica include si dosarele de executare silita. 

Explozia, in 2009, a numarului de procese in care figureaza banci apare intr-un context in care restantele populatiei si ale firmelor s-au majorat puternic, pe fondul dificultatilor financiare crescute. Bucurestiul domina clar clasamentul zonelor cu cele mai multe procese care implica banci. 

Din cele 68.152 de dosare adunate din 1996, peste 40.000 sunt judecate in instantele din Bucuresti. Pe locurile urmatoare se afla Cluj, Constanta si Timis. La celalalt pol se situeaza judetele Giurgiu, Tulcea si Teleorman.

 


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog