Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 43 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Top 5 carduri de credit cu cele mai mici dobanzi
Finante

card-de-creditFie ca este folosit pentru a face cumparaturi pe datorie, fie ca este utilizat chiar ca un instrument de imprumut rapid, cardul de credit are din ce in ce mai multa cautare in randul romanilor.

Daca dobanda anuala efectiva atinge uneori procente de peste 30%, exista insa si banci care emit astfel de carduri care genereaza costuri mai mici.

Evz.ro va prezinta cateva dintre cartile de credit, ale caror banci emitente practica cele mai mici dobanzi.

Alpha MasterCard Credit, emis de Alpha Bank, are o rata efectiva a dobanzii de 19,5% pe an, o taxa de administrare anuala de 10 lei si o perioada maxima de gratie de 55 de zile.

Master Card CEC, emis de CEC Bank, are o dobanda anuala efectiva (DAE) de 21,5%, un comision lunar de administrare de 2,5 lei si o perioada maxima de gratie de 59 de zile. Punct Card, emis de BRD, percepe o dobanda anuala efectiva de 22,7%, comision de administrare de 25 lei/an si o perioada maxima de gratie de 60 de zile.

Pentru cardurile Libra Credit, emise de Libra Bank, institutia practica o dobanda efectiva de 23,7% si un comision de 0,25% aplicat lunar la sold. Banca acorda o perioada maxima de gratie de 56 de zile.

MasterCard Standard , emis de Intesa Sanpaolo Bank, are o dobanda efectiva anuala de 25%, un comison de administrare de 30 de lei/an si o perioada maxima de gratie de 45 de zile.


 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog