Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 26 vizitatori online

Feed me

feed-image Feed Entries
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Imobiliare
Falimentul darama cartierul Planorama

cartierul_planorama Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare incepute acum patru ani lasa fara case sute de pagubiti. Patronii dau bir cu fugitii. Compania Euro Habitat SRL, finantatoarea proiectului Planorama, e in prag de faliment. Mai multi clienti pagubiti, care au achitat chiar si integral apartamentele lansate in 2005, cer in instanta intrarea in insolventa a firmei.

Termenele au fost amanate pana acum din motive de neprezentare a unei parti sau lipsa aparatorului si sunt programate in fiecare saptamana, pana la mijlocul lui decembrie.

Surse din interiorul firmei spun insa ca, intre timp, directorul general al companiei, Yaron Bone, incearca sa instraineze activele societatii si sa se faca nevazut cu banii care mai pot fi obtinuti.
Citeşte mai mult...
 
Chiriile pentru spatiile comerciale stradale au scazut cu pana la 35%

spatii comerciale

Renegocierea chiriilor pentru spatiile comerciale a fost una din primele masuri pe care firmele, afectate de scaderea incasarilor, au luat-o in 2009. Potrivit unui studiu realizat de BNP Paribas Real Estate, de la inceputul anului s-a observat o scadere a chiriilor medii pentru spatiile comerciale stradale, cu pana la 35%.

"Daca initial proprietarii au fost refractari, acestia au devenit in cele din urma mai flexibili si au convenit renegocierea chiriilor utilizand metoda de calcul pe baza incasarilor sau sistemul "step rent" care poate sa reduca presiunea chiriilor in urmatoarele 12-18 luni considerate cu vanzari potential scazute”, se arata in studiul citat.


Astfel, chiriile lunare au fost de maxim 90 euro/metru patrat (mp) pentru spatiile stradale centrale de pana la 75 mp, in timp ce pentru spatiile mai mari de 75 mp chiriile au fost de aproximativ 70 euro/mp. In zonele secundare, chiriile au variat intre 30 si 60 euro/mp, in timp ce in zonele periferice acestea s-au situat intre 15 si 25 euro/mp.

Citeşte mai mult...
 
Apartamente cu doua camere la pretul din 2008 al unei garsoniere

apartament-vechi Pretul apartamentelor cu doua camere a ajuns, intr-un an, la nivelul celui al unei garsoniere. Daca anul trecut, in perioada octombrie-noiembrie, in Capitala, pretul mediu al apartamentelor era de minim 2. 000 de euro/mp, in prezent, acesta este cuprins intre 1.860 - 1.000 euro/mp.

Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti sunt in zona Unirii, Cotroceni sau Victoriei, preturile fiind cuprinse intre 1.860 si 1.820 de euro, se arata intr-un studiu realizat de portalul MagazinuldeCase.ro, realizat in perioada 1 iulie-30 septembrie.
"Cele mai ieftine zone sunt Drumul Taberei - 1.083 euro/mp, Pantelimon - 1.034 euro/mp si Berceni - 1.011 euro/mp.
Pretul mediu de tranzactionare pe metrul patrat, calculat la suprafata utila a apartamentului, a fost cuprins, in zonele centrale din Bucuresti, intre 1.311 si 1.524 euro, se arata in studiu.
Citeşte mai mult...
 
Garsoniera de 16.000 euro in Bucuresti! PDF Imprimare Email
Imobiliare

garsoniere Cea mai ieftina oferta din cadrul targului imobiliar Project Expo "Prima casa” este o garsoniera de 16.000 de euro in Bucuresti, potrivit NewsIn.

Totodata, pretul pentru un apartament de patru camere, complet finisat, din zona Pache Protopopescu ajunge pana la 362. 550 euro.

"Cea mai ieftina locuinta pusa la vanzare in cadrul editiei de toamna a targului Project Expo este o garsoniera amplasata intr-un bloc de 160 unitati locative, dintre care 118 garsoniere, iar aceasta este finisata la cheie”, a declarat pentru NewsIn Sorin Sararu, reprezentantul Project Events.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a doua editie a targului dedicata programului "Prima casa” participa peste 60 de dezvoltatori si agenti imobiliari, iar 80% dintre oferte pot fi accesate prin acest program, preturile medii pentru garsoniere fiind cuprinse intre 45.000-80.000 de euro.
Citeşte mai mult...
 
Prima casa- blocheaza emailul lui Boc PDF Imprimare Email
Imobiliare

prima_casa Programul "Prima Casa" ridica tot mai multe nemultumiri în rândul beneficiarilor, majoritatea generate de faptul ca procedurile dureaza foarte mult, potrivit premierului Emil Boc, relateaza NewsIn.

Acesta a avut o disputa verbala cu secretarul general al Ministerului pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti, precizând ca tot mai multi beneficiari i-au trimis sesizari în legatura cu dificultatile privind procesarea dosarelor depuse pentru Programul Prima Casa.

"Mail-ul mi-e practic blocat de sesizari si foarte multi vin si ne spun ca pierd avansurile pe care le-au înaintat în diverse precontracte, ca pierd celelalte acte pe care le-au întocmit, din cauza faptului ca dureaza foarte mult procedura. Scopul acestei întâlniri este precis: sa scurtam la maximum durata", a declarat Boc.

Potrivit datelor oficiale, exista 2.614 de solicitari pentru programul Prima Casa, dintre care 1.414 sunt rezolvate, 429 avizate si 774 sunt în lucru.

De asemenea, premierul a conchis ca programul ar putea sa-si piarda credibilitatea, daca nu vor fi respectate termenele de rezolvare a dosarelor.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog