Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 24 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Casa de la banci sau dezvoltator?
Imobiliare


"Daca, la sfarsitul celor 5 ani, cumparatorul demonstreaza ca nu-si permite locuinta sau ca nu poate lua un credit pentru restul sumei si nu se pot gasi alte modalitati de finantare, va primi inapoi cei 10% avans", spun reprezentantii Be Igloo.

Un avans de cel putin 25%

Un sistem de creditare ofera si compania HL 1, care construieste ansamblul Delea Veche din Capitala. Clientul plateste un avans de minimum 25% pe durata constructiei, in transele dorite de el, pana la finalizare, programata in vara pentru prima cladire si in 2011 pentru intregul proiect.

Dupa preluarea apartamentului, cumparatorul poate obtine un credit de la dezvoltator, pe o perioada de pana la 10 ani. Un imobil de doua camere costa 99.750 de euro. Astfel, avansul este de 24.938 de euro, iar creditul include acordarea a circa 74.812 euro.

Alta varianta este ansamblul Citylights Pipera, unde clientii pot opta pentru varianta platii a 120 de rate pentru 125 de luni. Este un sistem de creditare directa pe aproape 11 ani, cu o perioada de gratie de 5 luni. Daca un apartament de doua camere costa circa 73.500 de euro, rata lunara timp de 11 ani ajunge la 612 euro. Agentii imobiliari avertizeaza ca aceste sisteme de finantare sunt doar mijloace prin care dezvoltatorii vor sa supravietuiasca in aceasta perioada.

"Prima casa", demolata de acte

Dosarul pentru programul guvernamental trebuie sa contina declaratia pe propria raspundere ca solicitantul si sotul/sotia nu detin o locuinta si nu au luat un credit ipotecar. Este necesar si un raport de evaluare a imobilului. In plus, trebuie aduse actele de identitate, adeverintele de venit si alte documente.

Pentru intregul dosar, solicitantul "alearga" pana la doua luni, in functie de bunavointa functionarilor. Ratele pot varia in primele trei luni de Euribor, intre 280 si 320 de euro, apoi pot creste, in functie de fluctuatia indicelui.

In cazul unui apartament de 80.000 de euro, daca nu aveti restul de 23.000 de euro, pe langa cei 57.000 garantati de stat, mai puteti apela la un credit de nevoi personale pe 10 ani. In acest caz, veti mai avea o rata de 330-350 de euro.


 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog