Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 50 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 21%

autorizatie-de-constructie Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut în primele zece luni din acest an cu pâna la 21%, la 41.861, fata de aceeasi perioada din 2008, iar în octombrie cu 13% fata de septembrie, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

În primele zece luni din acest an, cele mai semnificative scaderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-2.786 autorizatii), Centru (-1.775 autorizatii), Nord-Est (-1.764 autorizatii) si Sud-Muntenia (-1.731 autorizatii).

În octombrie s-au eliberat 4.103 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 67,1% (2.753) sunt pentru zona rurala.
Distributia în profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale în aproape toare regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scaderi s-au înregistrat în Centru (-235 autorizatii), Nord-Est (-128 autorizatii) si Sud-Muntenia (-114 autorizatii).

În regiunea de dezvoltare Vest s-a înregistrat o crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale (+33 autorizatii).

 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog