Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 53 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Piata de publicitate din Romania va inregistra o scadere de 35% in 2009

publicitate_criza Valoarea pietei de media din Romania va ajunge la 347 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, in scadere cu 35% fara de anul trecut, potrivit raportului Media Fact Book, realizat de agentia Initiative Media, citat de Business Standard, potrivit Money. ro.

Piata TV si presa scrisa au avut cel mai mult de suferit in 2009, inregistrand scaderi de 35%, respectiv 50%.

Astfel, piata TV va ajunge la numai 225 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, in timp ce valoarea presei scrise nu va depasi 40 de milioane de euro.

Ziarele au avut cel mai mult de suferit la capitolul bugete de publicitate atrase, in timp ce revistele au reusit sa-si pastreze o mare parte dintre advertiseri.

Printre categoriile care vor ramane fidele publicitatii in presa scrisa se numara segmentul bunurilor de larg consum, cel auto, telecomul sau categoria financiar-bancara.

La randul sau, mediul online va consemna in 2009, alaturi de cinema, o scadere de trei milioane de euro, pana la 13 milioane de euro.

Initiative Media a exclus din calculul valorii pietei de publicitate online barterele si serviciile aditionale.

 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog