Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 39 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Studiourile MGM, in pragul falimentului
Media

mgm Metro Goldwyn Mayer (MGM), una dintre cele mai puternice si cunoscute case de productie din ultimii 85 de ani, este amenintata cu falimentul de o parte dintre cei peste 100 de creditori carora le datoreaza 3,7 miliarde de dolari, informeaza presa americana de specialitate, citata de NewsIn.

În acest weekend, MGM va lansa primul sau film din ultimele noua luni si singurul programat pâna la sfârsitul anului, remake-ul musicalulul "Fame" din 1980. Planurile pentru productia altor filme sunt puse în asteptare, deoarece casa de productie nu are fondurile necesare  si încearca, în aceste zile, sa-si convinga creditorii sa renunte la dobânzi pâna în februarie 2010.


Potrivit unor surse din conducerea studiourilor, reprezentantii acestora au purtat, în urma cu câteva zile, o conversatie telefonica de câteva ore cu creditorii, în care au încercat sa îi convinga sa suspende platile dobânzilor pentru ca MGM sa poata folosi banii la acoperirea platilor curente. Câtiva creditori au amenintat însa ca vor forta MGM sa intre în faliment involuntar.

Prin discutiile purtate cu creditorii, MGM încearca sa evite scenariul în care ar fi fortat sa dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza si ar fi periclitate francize de valoare precum "James Bond", "Pantera Roz", dar si drepturile pentru "The Hobbit", filmul al carui scenariu precede actiunea din seria "Lord of the Rings".

Preluare: Business.rol.ro


 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog