Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 69 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Bulgaria a scazut in ochii turistilor romani
Turism

Doar 660.000 de romani au vizitat Bulgaria in primele opt luni din 2009, cu aproape 10 procente mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor anuntate, ieri, de Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana (CCIBR) din Ruse.

Potrivit unui comunicat de presa al Camerei de Comert Bulgaro-Romana, Romania s-a mentinut in primele opt luni din 2009 pe primul loc in ceea ce priveste numarul de turisti care au vizitat Bulgaria.

"In primele opt luni din 2009, 660.955 de romani au vizitat Bulgaria, de aceea Romania ocupa primul loc pentru turisti straini in tara noastra, fiind totusi cu 9,7% mai putini comparativ cu perioada similara a anului trecut", se arata in comunicatul citat de NewsIn.
Pe de alta parte, CCIBR Ruse a anuntat, ieri, ca Romania este pe locul al treilea ca destinatie preferata de bulgari. "320.371 de turisti bulgari au calatorit prin nordul nostru apropiat, in primele opt luni ale anului 2009, in scadere cu 1,2% comparativ cu perioada similara a anului 2008", este precizat in comunicatul CCIBR.

Totodata, CCIBR Ruse, pe baza datelor furnizate de Ministerul Economiei, Energiei si Turismului al Republicii Bulgaria, a anuntat ca schimburile comerciale intre cele doua tari au scazut in primele sapte luni din 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu peste 16 procente.

"Schimbul de bunuri comerciale intre Bulgaria si Romania pentru perioada ianuarie-iulie 2009 a fost in valoare de 1,21 miliarde de euro, acest lucru reprezinta o scadere de 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele sapte luni ale acestui an, au scazut in mod semnificativ importurile din Romania in Bulgaria, cu 27,6% fata de aceeasi perioada din 2008, in timp ce exporturile catre vecinul de nord (Romania, n.r.) au ramas aproape neschimbate inregistrand o scadere de 1,4%", se mai arata in comunicat.

Potrivit Camerei de Comert si Industrie Bulgaro-Romana Ruse, s-a ajuns la o reducere a balantei comerciale negative, pentru Bulgaria, la 40 de milioane de euro pentru perioada ianuarie-iulie a anului 2009, in acelasi interval din anul precedent, soldul negativ comercial pentru Bulgaria fiind de 274 milioane de leva.

"Cele mai exportate produse ale Bulgariei in Romania continua sa fie uleiuri de petrol, produse din metal, produse agricole, si agro-alimentare si industria usoara. De la vecinul sau, Bulgaria a importat in acest an, cel mai mult ulei, electrice, gaze petroliere, deseuri metalice utilaje si alte produse industriale", se arata in comunicatul emis ieri de Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana Ruse.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog