Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 9 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Investitorii din turism si-au facut legea dupa bunul plac
Turism

turism-investitii In prag de alegeri prezidentiale, ministrul turismului, Elena Udrea, le face cadou reprezentantilor din industrie o lege a turismului foarte permisiva.

Investitorii din sectorul turistic vor fi scutiti de impozitul pe profitul reinvestit in cazul investitiilor care au o valoare cuprinsa intre 100.000 de euro si peste zece milioane de euro, pentru o perioada ce variaza de la unu la cinci ani, in functie de valoarea investitiei, potrivit proiectului de Lege a turismului, lansat in dezbatere publica de Ministerul Turismului.

De asemenea, va fi introdusa Taxa pe Valoare Adaugata de 9% pentru toate serviciile turistice. Cota redusa de TVA de 9% nu se aplica pentru bauturile alcoolice.
Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 100.000 si 500.000 euro, perioada de scutire este de un an fiscal.
Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 500.001 si doua milioane euro, perioada de scutire este de doi ani fiscali. Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre doua milioane euro si cinci milioane euro, perioada de scutire este de trei ani fiscali.

Pentru valoarea investitiei cuprinse intre cinci milioane euro si zece milioane euro, perioada de scutire este de patru ani fiscali, iar pentru o valoare a investitiei de peste zece milioane euro, perioada de scutire este de cinci fiscali.

Conform proiectului de Lege a turismului, zonele si statiunile turistice si cele balneare beneficiaza de facilitati pentru realizarea infrastructurii generale necesare dezvoltarii turismului, ameliorarea si protectia mediului inconjurator prin masuri si programe speciale, care vizeaza asigurarea si incurajarea dezvoltarii functiei turistice, elaborate de Ministerul Turismului in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale si cu alte organisme interesate si pentru promovarea activitatilor de turism.

Astfel, taxa hoteliera, denumita si taxa de sejur, va fi de 1% din valoarea tarifului de cazare, fara TVA si mic dejun si este datorata de catre toti operatorii economici care administreaza structuri de primire turistica cu functiuni de cazare.
Fondurile incasate din taxa hoteliera de catre consiliile locale va fi folosita exclusiv pentru promovarea activitatii turistice de pe teritoriul administrativ propriu, in proportie de 20%, pentru investitii in infrastructura turistica de pe teritoriul administrativ propriu, in proportie de 80%.

In localitatile sau statiunile turistice in care nu functioneaza asociatii de promovare regionala, sumele incasate din taxa hoteliera vor fi gestionate de catre consiliile locale respective, prin primarii, respectand aceleasi proportii de alocare.
Impozitele pe cladiri si terenuri se reduc cu 50% in cazul acelor cladiri si terenurile aferente, utilizate exclusiv pentru prestarea de servicii turistice, care functioneaza minimum cinci luni si maximum sase luni consecutive pe durata unui an calendaristic.

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog