Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 107 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Investitorii din turism si-au facut legea dupa bunul plac
Turism

turism-investitii In prag de alegeri prezidentiale, ministrul turismului, Elena Udrea, le face cadou reprezentantilor din industrie o lege a turismului foarte permisiva.

Investitorii din sectorul turistic vor fi scutiti de impozitul pe profitul reinvestit in cazul investitiilor care au o valoare cuprinsa intre 100.000 de euro si peste zece milioane de euro, pentru o perioada ce variaza de la unu la cinci ani, in functie de valoarea investitiei, potrivit proiectului de Lege a turismului, lansat in dezbatere publica de Ministerul Turismului.

De asemenea, va fi introdusa Taxa pe Valoare Adaugata de 9% pentru toate serviciile turistice. Cota redusa de TVA de 9% nu se aplica pentru bauturile alcoolice.
Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 100.000 si 500.000 euro, perioada de scutire este de un an fiscal.
Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 500.001 si doua milioane euro, perioada de scutire este de doi ani fiscali. Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre doua milioane euro si cinci milioane euro, perioada de scutire este de trei ani fiscali.

Pentru valoarea investitiei cuprinse intre cinci milioane euro si zece milioane euro, perioada de scutire este de patru ani fiscali, iar pentru o valoare a investitiei de peste zece milioane euro, perioada de scutire este de cinci fiscali.

Conform proiectului de Lege a turismului, zonele si statiunile turistice si cele balneare beneficiaza de facilitati pentru realizarea infrastructurii generale necesare dezvoltarii turismului, ameliorarea si protectia mediului inconjurator prin masuri si programe speciale, care vizeaza asigurarea si incurajarea dezvoltarii functiei turistice, elaborate de Ministerul Turismului in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale si cu alte organisme interesate si pentru promovarea activitatilor de turism.

Astfel, taxa hoteliera, denumita si taxa de sejur, va fi de 1% din valoarea tarifului de cazare, fara TVA si mic dejun si este datorata de catre toti operatorii economici care administreaza structuri de primire turistica cu functiuni de cazare.
Fondurile incasate din taxa hoteliera de catre consiliile locale va fi folosita exclusiv pentru promovarea activitatii turistice de pe teritoriul administrativ propriu, in proportie de 20%, pentru investitii in infrastructura turistica de pe teritoriul administrativ propriu, in proportie de 80%.

In localitatile sau statiunile turistice in care nu functioneaza asociatii de promovare regionala, sumele incasate din taxa hoteliera vor fi gestionate de catre consiliile locale respective, prin primarii, respectand aceleasi proportii de alocare.
Impozitele pe cladiri si terenuri se reduc cu 50% in cazul acelor cladiri si terenurile aferente, utilizate exclusiv pentru prestarea de servicii turistice, care functioneaza minimum cinci luni si maximum sase luni consecutive pe durata unui an calendaristic.

 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog