Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 73 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
S-a inaugurat pasarela de acostare din Statiunea Mamaia

pasarela-mamaia

Pasarela de acostare din fata Hotelului Victoria, care permite accesul turistilor la un debarcader pentru ambarcatiuni de agrement. Investitia pentru aceasta pasarela a venit de la Ministerul Turismului, prin intermediul Elenei Udrea, in suma de 4.000.000 lei, aflata atunci la conducerea ministerului.

Din cei 4 milioane de lei, contributia primariei din Constanta a fost de numai 580.000 lei. Proiectul a fost inceput in anul 2010 si finalizat in 2012.

Astfel, constantenii si turistii aflati pe litoral in Mamaia se vor putea plimba cu vaporasul pana in Portul turistic Tomis si inapoi, la bordul unui vas de pasageri. Capacitatea acestui vas este de 140 de persoane, la bordul lui putandu-se servi masa, aceasta avand ca specific preparatele din peste si fructe de mare.

La inaugurare, pe 4 iunie 2012, Mazare a aparut pe o salupa alaturi de sase tinere dragute, alaturandu-se apoi multimii adunate de curiosi si mocangii. In prima saptamana s-au efectuat curse gratuite cu vaporasul,dupa care turistii cazati in Mamaia au trebuit sa scoata cate 35 de lei de caciula.

Pasarela din statiunea Mamaia, este amplasata in Marea Neagra, in dreptul hotelului Victoria, cu o prelungire pe apa de 420 m in larg, avand la terminarea ei, un debarcader pentru a putea permite ambarcatiunilor de agrement sa acosteze pentru a putea prelua turistii veniti sa se plimbe pe litoralul marii Negre.

Multe surprize in vara asta se anunta si pentru turistii care au cazare Jupiter . 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog