Afaceri-siteuri-China

Afaceri anonime de miliarde de dolari

0 Shares
0
0
0

Afaceri-siteuri-China Firmele din China fac afaceri de miliarde de dolari care, spre deosebire de alte companii de aceleasi marimi din lume, nimeni nu a auzit de ele.

Aceste firme nu au nevoie de renume, ele prefera sa ramana in anonimat. In China doar 20% din populatie are acces la internet deci oportunitatiile sunt imense.

Printre aceste firme se numnara:
Dianping

Site-urile Yelp, Groupon si Foursquare sunt grupate intr-o singura companie. Este infintata in anul 2003, Dianping.com solicita si cuprinde parerile clientilor despre restaurante, magazine si posibilitati de divertisment. Acest site are 42 milioane de utilizatori iar veniturile au crescut enorm intre 2010-2011, cu aproape 500%, ridicand valoarea companiei la peste 1 miliar de dolari.

 

Qunar

Acest site are aceeasi activitate ca Expedia sau Priceline, aici clientii pot cauta si cumpara sejururi de vacanta, bilete de tren, avion sau rezerva camere de hotel.

Baidu-cel mai importamt motor de cautare din China , a cumparat in anul 2010 participatia majoritara in Qunar pentru fabuloasa suma de 306 milioane de dolari. Acest domeniu de activitate este intr-o continua crestere avand in vedere faptul ca, in prezent, doar 8% dintre chinezi apeleaza la internet pentru astfel de servicii.

Tencent

Aceasta companie este a 2-a cea mai mare din domeniul inernetului chinez. La inceputuri activa ca un serviciu de chat numit QQ. In prezent are servicii asemanatoare Paypal- Tenpay, Twitter-Weibo precum si magazine online. Toate acetse au facut ca valoare de piata a acestei comapnii sa fie de 47 milioane de dolari.

Grupul Alibaba

Marele Yahoo a cumparat 40% din actiunile acestei companii iar in prezent valoare ei de piata este estimata la 35 milioane de dolari. Este o companie de e-commerce care nu este inca listata la bursa.

360buy.com

Este concurentul direct al Grupului Alibaba si doreste ca prin listarea la bursa americana sa obtina 4-5 miliarde de dolari, urmand sa fie cea mai mare oferta publica din istoria USA. In anul 2010 acest site a garantat venituri de peste 1,6 miliarde de dolari.

0 Shares
You May Also Like