Alegerea-si-intretinerea-acumulatorului-auto

Alegerea si intretinerea acumulatorului auto

0 Shares
0
0
0

Alegerea-si-intretinerea-acumulatorului-autoFiecare masina are nevoie si de un acumulator auto si nu poate functiona fara el.

Din acest motiv si deaorece dorim ca masina sa ne fie alaturi pentru o durata cat mai mare e bine sa cunoastem si sa dam atentie unor aspecte ce tin de mentenanta acumulatorului si de modul in care trebuie sa alegem bateria in asa fel incat sa fie compatibila cu masina noastra.

Pentru a profita de avantajele pe care le ofera o masina sanatoasa va oferim in continua niste sfaturi legate de cele mai importante aspecte ce au legatura cu durata de functionare a acumulatorilor auto, metode de utilizare si de intretinere a acestuia.

Va recomandam sa va uitati si pe baterii auto Bosch.

Inainte de a incepe sa cautati si sa alegeti o baterie auto noua trebuie sa se consulte manualul automobilului pentru a fi respectate toate indicatiile ce sunt precizate in el.

Specialistii recomada sa nu cumparati acumulatori sub capacitatea care este recomandata in manual. De asemenea e necesar sa se tina cont si de faptul ca nu se poate depasi decat cu cel mult 30 de procente puterea bateriei recomandata de catre profesionisti pentru tipul de automobil pe care il detineti.

Cel mai bun mod prin care se poate realiza acest lucru este cu ajutorul persoanelor specializate in service. Inaine de a incepe sa montati acumulatorul este recomandat sa decuplati toate echipamentele electrice pe care le are masina.

Acumulatorul se va aseza pe suport si va fi fixat cu atentie in asa fel incat sa nu se miste. Miscarea acumulatorului va duce automat si la pierderea garantiei.

Pentru a prelungi viata bateriei se recomanda respectarea unor mici sfaturi de intretinere. In timpul exploatarii este foarte important sa se verifice in mod periodic daca nivelul de electrolit este cel recomadat.

De asemenea se recomanda ca aerisirile sa nu fie acoperite cu nimic. In cazul in care nivelul de acid din baterie e sub minim va recomandam sa completati cu apa si niciodata sa nu utilizati acid sulfuric.

Acumulatorul auto este o componenta importanta a masinii si merita toata atentia cuvenita. Atat alegerea bateriei potrivite cat si montarea, modul de incarcare si spatiul in care aceasta va fi depozitata sunt foarte importante.

Daca acordam putina atentie si primim si ajutor specializat putem sa prelungim foarte mult timpul de viata al bateriei.

Bateria unei masini are rolul de a acumula energie electrica iar aceasta energie va fi folosita pentru a porni un motor termic si pentru alimentarea consumatorilor electrici in momentul in care motorul termic e oprit.

Bateriile auto trebuie sa indeplineasca si o serie de cerinte: trebuie sa alimenteze demarorul in faza de pornire a mtoarelor termice, trebie sa alimenteze consumatorii electrici in momentul in care alternatorul nu merge, sa filtreze toate oscilatiile de tensiune existente in sistem si sa alimenteze cu energie electronicele active permanent cum ar fi memoriile modulelor de control si alarmele.

O baterie este realizata din celule numite pile electrice. Bateria se bazeaza pe principiul lui Volta care mentioneaza ca intre doua metale care sunt imersate in electrolit apare si o tensiune electrica.

0 Shares
You May Also Like