Alegerea uleiului de motor pentru masina ta

0 Shares
0
0
0

Alegerea uleiului de motor este esentiala pentru functionarea corecta si longevitatea motorului  masinii tale. Cu toate acestea, nu este usor sa alegi din toate gamele oferite pe piata! La achizitionarea unui ulei de motor trebuie luate in considerare mai multe criterii, insa consider ca este important sa tii cont si cum sa faci economie de combustibil cu uleiul Shell Helix Ultra 0W.

Shell Helix Ultra este o gama de uleiuri de motor de top care este formulata folosind tehnologia unica Shell PurePlus, oferind un ulei de motor care ajuta in mod activ la mentinerea motoarelor curate. Tehnologia de curatare activa a fost intotdeauna inima Shell Helix. Incepand cu tehnologia unica Shell PurePlus permitem produsului sa ofere niveluri si mai ridicate de curatare si protectie.

Functiile uleiului de motor

Rolul uleiului este de a lubrifia si de a raci constant motorul pentru a reduce uzura. Intr-adevar, reduce rezistenta cauzata de frictiunea pieselor motorului. In plus, utilizarea sa asigura, de asemenea, curatenia si etanseitatea motorului, protejandu-l in acelasi timp de coroziune, dar utilizarea unui ulei Shell poate sa iti ofere si economie de combustibil.

Cand vorbim de un consum excesiv de ulei?

In practica, notiunea de consum ridicat de ulei variaza foarte mult de la o tara la alta.

Datorita jocurilor esentiale de functionare, componentele in miscare ale unui motor, in special pistoanele si supapele, nu sunt etanse 100% la combustibil si ulei. Acest lucru are ca rezultat un consum redus, dar permanent de ulei. In plus, in camera de ardere, pelicula de ulei prezenta pe suprafata cilindrului este expusa la caldura de ardere. Ca rezultat, uleiul de motor vaporizeaza, arde si intra in mediu cu gazele de esapament.

In absenta indicatiilor producatorului, consumul maxim de ulei poate fi estimat la 0,25 – 0,3% pentru vehiculele comerciale si 0,5% pentru autobuze.

Motoarele moderne de autoturisme au in general mai putin de 0,05% consum de ulei, dar consumul maxim admis de ulei este de 0,5% (toate procentele date se refera la consumul real de combustibil).

La motoarele mai vechi, motoarele stationare si in conditii speciale de functionare, consumul normal de ulei poate fi mai mare.

Decizia privind masurile posibile poate fi luata prin compararea consumului real de ulei cu consumul maxim admis de ulei.

Motoarele diesel consuma mai mult ulei de motor decat motoarele pe benzina. La fel, motoarele supraalimentate necesita, de asemenea, mai mult ulei de motor pentru lubrifierea turbocompresorului.

Din motive tehnice, consumul de ulei este cel mai mic dupa faza de spargere a motorului. Creste in timp datorita uzurii. Toate componentele motorului sunt afectate de uzura. Prin urmare, o reparatie partiala, cum ar fi inlocuirea numai a pistoanelor sau a inelelor pistonului, nu ofera adesea o imbunatatire vizibila a consumului de ulei.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…