banca-gutmann

Banca austriaca Gutmann vine in Romania

0 Shares
0
0
0
banca-gutmannBank Gutmann, institutie financiara austriaca specializata în servicii de private banking, îsi va deschide la începutul anului viitor un birou în Bucuresti, a declarat Ilinca von Derenthall, senior officer în cadrul bancii, citata de NewsIn.

“Pâna în prezent ne desfasuram activitatea în România prin pasaportare, acum vom deschide un birou, prin care vom oferi consultanta. Administrarea portofoliilor va fi facuta însa tot în Austria”, a spus Ilinca von Derenthall, în cadrul seminarului EU-Cofile, organizat la Sinaia de BNR, Asociatia Bancilor (ARB) si Alpha Bank.

Ea a precizat ca reprezentanta asteapta avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe care l-ar putea primi în urmatoarele saptamâni, urmând sa demareze activitatea la începutul lui 2010. În primul an de activitate, Ilinca von Derenthall anticipeaza ca Bank Gutmann ar putea atrage câteva zeci de clienti.

“Daca reusim sa ajungem la 20-50 de clienti în primul an este mai mult decât bine. Nu urmarim un numar mare de clienti, deoarece nu ne-am mai putea concentra corespunzator pentru administrarea fiecarui portofoliu. Bank Gutmann are deja, în Austria, clienti români”, a adaugat ea. Bank Gutmann este unul dintre principalii jucatori din piata austriaca de private banking, cu aproape 2.000 de clienti si active în administrare de aproape 10 miliarde euro. Banca are 180 de angajati.

Institutia financiara ofera servicii de consultanta si administrare de fonduri pentru fundatii, investitori institutionali si clienti privati cu venituri ridicate.

0 Shares
You May Also Like