Se discuta foarte mult despre dietele mediteraneene, despre care se considera ca ar fi cele mai recomandate de catre specialisti, insa trebuie precizat faptul ca pentru a se urma astfel de diete, sunt necesare mai multe condimente minune.
Ei bine, aceste condimente cei care locuiesc in Italia si le pot procura foarte usor, insa cei din Romania, pot cauta produse Italia de la CamaraFermecata, si cu siguranta vor gasi cele mai renumite condimente italiene.
Referitor la aceste condiment care se folosesc in dietele mediteraneene, acestea ar fi mai multe, asa ca in continuare vom discuta despre ele.
Unul dintre cele mai renumite si cele mai scumpe condimente italiene, este farad oar si poate sofranul, condiment specific pentru un “Risotto milanez”. Acest condiment are o savoare delicata, dar si o culoare intense de galben – auriu.
Conform unor traditii vechi, se spune ca acest condiment ar fi un aphrodisiac natural, dar si un remediu antistres foarte bun, asa ca mancarurile care contin acest condiment sunt ideale.
Rozmarinul este iarasi un condiment minune, care se pare ca poate fi folosit in extrem de multe scopuri. Timp de mai multe secole, rozmarinul a fost considerat ca fiind o planta ce ajuta la imbunatatirea memoriei.
Acum, rozmarinul se foloseste in bucataria italiana, si este extrem de des utilizat, spunandu-se despre el ca asigura 16% din necesarul de vitamina A, pentru fiecare zi. Plus de asta, acest condiment este renumit pentru sanatatea pielii, pentru combaterea infectiilor, dar si pentru ca protejeaza vederea.
Oregano este si el un condiment foarte des intalnit, si foarte des utilizat in bucataria italiana, si este considerat ca si fiind planta mediteraneana, si un condiment Italian extrem de iubit, cunoscut ca si “maghiran salbatic”.
Acest condiment Italian, este bogat in minerale si vitamin, dar si in saruri minerale, si este un condiment care nu lipseste de pe nici o pizza. Deasemenea, oregano este un acompaniament ideal pentru salate, legume sau branzeturi.
Piperul este iarasi un condiment despre care se spune ca este foarte des intalnit in bucataria italiana, acesta avand indicatii terapeutice in durerile de ureche, indigestie, insomnia, etc. Ei bine, acest condiment este originar din India, iar pe langa faptul ca este foarte des folosit in bucataria italiana, se foloseste si in alte bucatarii foarte des.
Salvia este iarasi un condiment folosit in bucataria italiana, iar numele sau provine din limba Latina, salvus insemnand sanatos.
Se spunea in acele timpuri ca salvia poate sa vindece orice boala. Acum, s-a constatat faptul ca salvia poate sa combata astenia si depresia, insa ea este ideala si pentru imbunatatirea memoriei, dar si pentru ameliorarea insomniei.
Deasemenea, fumul de salvie este ideal pentru ca elimina mirosurile neplacute din bucatarie, asa ca dintr-o bucatarie acest condiment nu trebuie sa lipseasca.
Ei bine, intr-o bucatarie, salvia poate sa fie utilizata ca si condiment pentru mancaruri din carne sau peste, dar si pentru supele de legume.
Asadar, acestea ar fi cam cele mai des utilizate condimente din bucataria italiana, iar cei care nu au posibilitatea sa le cumpere din Italia, le pot achizitiona de la magazine cu specific Italian, aceste produse fiind aduse tocmai din Italia.