Ce este leasingul si de ce este bine sa iti cumperi masina in leasing?

0 Shares
0
0
0

Exista solutii si pentru persoanele fizice reprezentate de leasing persoane fizice si acesta este subiectul pe care urmeaza sa il discutam in articolul de astazi. Ce este de fapt leasingul si cum iti poti cumpara o masina in leasing? Aceste raspunsuri sunt relatate de profesionisti si speram ca toate informatiile din articolul acesta sa te ajute sa decizi daca merita sau nu merita sa folosesti un program pentru leasing atunci cand iti cumperi o masina.

Companiile auto sunt zi de zi tot mai ingenioase si ofera mai mult decat in trecut in ceea ce priveste confortul, comoditatea, accesoriile, formele si culorile. Cum sa nu vrei astfel de masini? Cu cat este mai sofisticata o masina cu atat este de fapt mai scumpa.

Partea foarte buna este ca sunt destule mecanisme inclusiv cele existente din punct  de vedere juridic care fac ca visul tau sa devina realitate. De data acesta cheia este contractul de leasing.

Pentru inceput este foarte bine sa stii ca notiunea de leasing este definita si de condul civil dar si de legi speciale cu privire la acest aspect. In normele acestea poti gasi raspunsul la toate preocuparile tale si la toate intrebarile generale care tin de subiect.

Prin urmare ce este de fapt leasingul. Lasand la o parte termenii juridici si discutand simplist leasingul reprezinta o forma de credit unde compania de leasin iti cumpara bunul pe care il vrei iar tu achiti ulterior rata care este prestabilita de contract.

Cel mai des se aude termenul de leasing in cazul masinilor dar este necesar sa clarificam putin lucrurile. Bunurile cumparate in leasing pot sa fie inclusiv bunurile mobile si imobile exceptie din aceasta categorie fiind cele eliminate din circuitul civil sau cele a caror circulatie este limitata de lege, terenurile agricole, bunurile de consum si obiectele cum sunt proprietatea intelectuala.

De asemenea, leasingul poate sa aiba mai multe forme.

Leasingul financiar este o operatiune care trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: beneficiile si riscurile legate de dreptul de proprietate asupra unui obiect din leasing sa fie transferate locatarului in momentul in care inchiriaza contractul, suma ratelor pentru leasing trebuie sa fie minim 90 de procente din valoarea de intrare pentru bunul dat in leasing, contractul de leasing trebuie sa prevada in mod expres transferul pentru dreptul de proprietate asupra bunul care face obiectul leasingului spre locatar atunci cand expira contractul, perioada de leasing va depasi 75 de procente din toata durata de functionare a obiectului asigurat de leasing.

Leasingul operational este o operatiune care nu va indeplini nici macar una dintre conditiile contractului semnat pentru leasingrul financiar.

Barterul este momentul in care locatarul achita valoarea pentru ratele de leasing cu bunurile proprii.

Leasingul compensational apare in momentul in care locatarul va primi in contul ratelor de leasing marfa produsa cu utilajul care face obiectul leasingrului.

Lease back apare atunci cand o parte se va transmite catre o alta parte cu drept de proprietate asupra unui bun in scopul de a lua bunul ulterior in leasing.

0 Shares
You May Also Like